Ford introducerer nu trådløse internetfunktioner som standard i de fleste af sine varebiler.

Det letter arbejdslivet for erhvervsdrivende kunder og sikrer samtidig, at varebilernes tilkoblede funktionalitet altid er up to date.

Online-funktionerne foregår via et FordPass Connect-modem, der bliver indbygget som standard i fem af Fords varebilsmodeller. Disse inkluderer varebilerne Transit 2-tons, Transit Custom, Transit Connect og Ranger pick-up.

Bærende element

FordPass Connect-tjenesterne muliggør flere fjernstyrede, app-baserede løsninger, der letter arbejdslivet.

“Tilkobling er et bærende element i vores udvikling af smartere biler i en stadigt smartere verden. Vi har for nyligt passeret produktionen af 100.000 varebiler med tilkoblet teknologi, og vi forventer at passere en million af slagsen i løbet af de næste tre år. Formålet er at gøre arbejdsdagen enklere og mere effektiv for vores erhvervsdrivende kunder – uanset hvilken arbejdssituation de anvendes i,” siger Mark Harvey, direktør for Commercial Vehicle Mobility hos Ford Europa.

Giver overblik

Med et indbygget FordPass Connect-modem forbindes varebilen trådløst til internettet, der blandt andet betyder, at den kan have fordel af trådløse systemopdateringer.

Samtidig muliggør det også brugen af tjenester som det nye FordPass Pro, der er en specialiseret app til mindre erhvervsdrivende.

FordPass Pro er skabt til at give overblik og nem kontrol af op til fem Ford-varebiler samme mobilskærm.

Start bilen på afstand

Man kan blandt andet starte varebilen på afstand, (hvis den har automatgear), åbne og låse den på afstand – samt få varebilens nøjagtige placering i uvante omgivelser og se varebilens serviceintervaller.

Derudover kan erhvervskunder med større varebilsflåder også tilkoble sig Telematics- og Data Services-løsninger fra Ford Commercial Solutions.

Nye features

Senere i år bliver FordPass Pro-appen opdateret med nye features, der kommer som standard gennem trådløse opdateringer.

Den første er Guard Mode – et nyt sikkerhedssystem, der løbende overvåger varebilen og kan give øjeblikkelig oplysning til ejeren, hvis der begås indbrud i varebilen. Systemet kan indstilles til kun at være aktiveret efter arbejdstid og i weekender, hvor varebilen normalt ikke er i brug.

Gratis i bilens levetid

Dertil får FordPass Pro for første gang også regelmæssige trådløse softwareopdateringer, der løbende skal sikre, at alle varebilens systemer og komponenter fungerer optimalt.

Det betyder, at erhvervsdrivende Ford-ejere nu selv kan installere vigtige systemopdateringer, uden at skulle besøge en Ford-forhandler. Disse trådløse OTA-opdateringer (over-the-air) gør det samtidig lettere at tilbyde helt nye tjenester til erhvervskunder.

For nylig kunne Ford også meddele, at flere FordPass-features bliver gratis for ejere i hele bilens levetid.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk