Fords tidligere Mondeo-fabrikskører i BTCC (British Touring Car Championship) Anthony Reid gav publikum på det netop afholdte Goodwood Festival of Speed i England en oplevelse, da han kørte i en helt speciel Ford Transit rundt på den legendariske motorbane.

En Ford Transit, som oprindeligt blev udviklet som SuperVan i 1984.

Dengang havde den Fords kendte Cosworth DFL Formel 1 motor, som skulle klare længere udholdenhedsløb.

Men i 1994 valgte Ford – desværre – at bytte motoren ud med en 650 hestes 3,5 liter Cosworth udviklet Ford motor. Det originale er altid bedst – set i bakspejlet.

SuperVan3 med centermotor
Et par år senere valgte Ford dog igen at skifte teknik. Man mente stadig, den var for voldsom, fordi så få kunne tumle den hidsige bil. Derfor besluttede Ford igen at skifte motor for at flere personer kunne prøve bilen.

Men Transit SuperVan 3 er nu stadig en sand racer – med centermotor og Ford C100 racing-chassis fra Fords tidligere rallybil – så der er ikke plads til en tur til lageret efter paller. Pladsen er overtaget af motor og gearkasse. Bilen har uafhængig affjedring og voldsomme racerdæk. Kun førerpladsen er næsten som i enhver Ford Transit.

Ford Transit med 241 km/t
SuperVan 3 har 3-liter V6 kompressor-motor der yder 295 hk. Det giver en topfart på 241 km/t.

Anthony Reid, der blev toer i BTCC i 2000 med 193 point mener selv, at Transit-racerbilen overgår alt, han har prøvet i sine 20 år som racerkører. Bilen støjer ekstremt, fantastisk hurtig – og tiltrækker meget opmærksomhed – ikke mindst fra tilskuerne på Goodwood-banen.

Teknik:
Aluminium/komposit monocoque chassis med centermotor og baghjulstræk. Karosseri I glasfiber, stål og aluminium.
Ford-Cosworth V6 3-liter motor med to overliggende knastaksler, fire ventiler pr. Cylinder. Tunet til Pro Sports 3000 specifikationer.
Ydelse 295 hk ved 6.800 omdrejninger. Topfart 241 km/t.
5 trins langsliggende Hewland gearkasse.
Uafhængig affjedring for og bag, triangler, fjederben, krængningsstabilisatorer, tandstangsstyring.
Ventilerede kulfiber skivebremser på 279 mm, 4-stemplede Brembo calibre, kulfiber bremseklodser.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk