Hybridteknologi griber om sig – og flere og flere producenter lancerer hybrid og plug-in hybridbiler.

Men pioneren var Toyota, der lancerede Prius tilbage i 1997 som første masseproducerede hybridbil.

I begyndelsen var det dyrt at køre hybridbil, men med det støt stigende salg på verdensplan og forbedret teknologi er priserne faldet. Derfor bliver det mere og mere populært at køre i hybridbil – også herhjemme med vores høje bilafgifter.

Yaris Hybrid bestseller
Seneste tal fra første halvår i år viser en tredobling af salget af Toyota hybridbiler i forhold til de første seks måneder i fjor. Bestseller er Yaris Hybrid efterfulgt af Auris Hybrid.

Der er således solgt 3.356 hybridbiler i første halvår af 2016. I samme periode i 2015 var tallet på  1.038 fabriksnye Toyota hybridbiler herhjemme.

Toyotas hybridbiler kører på en kombination af el og benzin, og man skal ikke tænke på at lade den op. Det sørger bilen selv for under selve kørslen. Så i modsætning til elbiler behøver man  hverken at bekymre sig om rækkevidden eller kæmpe med ladestik, ladestander og lang ladetid.

Fået øjnene op
En af årsagerne til den markante fremgang for hybridbilerne i Danmark er, at flere og flere har fået øjnene op for de mange fordele, der er forbundet med at eje en hybridbil, lyder forklaringen fra Toyota.

”Mange hybridbilsejere fremhæver den mere komfortable og stressfrie oplevelse bag rattet sammenlignet med traditionelle benzin- eller dieselbiler. Og så hører vi også, at de særligt lave driftsomkostninger med en halvårlig grøn ejerafgift på 310 kr. og en benzinøkonomi på op til 33 km/l i de mest økonomiske modeller vægter højt,” siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark.

En halv mio. kroner
Han peger på, at det ikke er mange år siden, at der kun eksisterede en enkelt hybridbilmodel, som endda kostede op imod en halv million kroner.

”I dag er udvalget markant større og prisen mere end halveret for den billigste,” siger Anders Tystrup.

Det er ikke kun i Danmark, at salget af hybridbiler stiger, og alle steder dominerer Toyota markedet for hybridbiler. Den japanske bilkoncern rundede i maj ni mio. solgte hybridbiler på verdensplan og nærmer sig altså hastigt de 10 mio. solgte hybridbiler siden introduktionen af verdens første masseproducerede hybridbil Prius i 1997.

27 hybridbil-modeller
Her knap 19 år senere markedsfører Toyota globalt 27 forskellige hybridbiler og én plug-in hybridbil. I Danmark står seks forskellige hybridmodeller på salgslisten med Yaris Hybrid som den mest solgte.

Der blev i første halvår indregistreret 1.828 Yaris Hybrid på gule- og hvide nummerplader – svarende til seks ud af ti solgte Yaris’er, mens Auris Hybrid var den næstmest populære hybridbil i Danmark med 1.244 hybridbiler svarende til otte ud af ti solgte Auris’er.

I årets første seks måneder blev der solgt 213 Yaris Van og 40 Auris på gule nummerplader.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk