Atlas står der på pick-up’en på Fords stand på årets Detroit Motorshow, som foregår i disse dage (frem til 27. januar).

Men Ford benægter ikke, at bilen er et forstudie til afløseren for verdens mest solgte bil i generationer – F-150 pick-up. Fords-stand har fokus på kommercielle biler i år. Og Atlas vækker en hel del opsigt.

F-serien har gået sin sejrsgang på især det amerikanske kontinent men også Australien siden 1948. Der er bygget millioner af F-serie biler – først og fremmest på det amerikanske kontinent, men også Australien. I fjor blev der i Canada og USA bygget over 800.000 F-serie biler.

Drabeligt design
Atlas er over fem meter lang og virker ganske imponerende med et nærmest drabeligt design – næsten som en militær off road’er.

I kabinen er der luksus som i en limousine, men der er også masser af plads til godset på ladet.

Effektivitet er ledetråden ved bilens udvikling. Ved at benytte aluminium er bilen 300 kg. lettere end den nuværende F-serie og har en bedre aerodynamik bl.a. gennem en justerbar frontspoiler, der sikrer en bedre luftstrøm under bilen.

V6 benziner med 300 hk
Som noget nyt lukker fælgene elektronisk luftindtagene, når temperaturen på bremsere tillader det.

Ford har også videreudviklet V6 benzinmotoren med turbolader – dertil start/stop automatik. Ydelsen er 300 hk.

Diesel er ikke på tale foreløbig. Derfor er der også kun amerikanerne, der kan få bilen hos deres Ford forhandler senere i år. I Europa foregår importen i reglen gennem parallel importører.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk