Alt for mange uheld og skader for Iveco-holdet De Rooy gennem årets Dakar rally har gjort det mere end usandsynligt, at det ellers så stærke Ivevo-team, der vandt i 2012, skal gentage bedriften i år.

To team-medlemmer ud af fem er udgået med store skader – og resten har haft mange uheld undervejs. Halvvejs gennem løbet lå teamet fra Holland på førstepladsen – så blev de overhalet af en tjekkisk Tatra-kører, men den sidste uge har russiske Kamaz varet bedst – og det har bogstaveligt talt været op ad bakke for De Rooy & Co.

Russerne trak fra
Det kræver ganske enkelt mirakler – det vil sige sort uheld for de tre ledende, russiske Kamaz lastbiler – hvis De Rooy skal op i toppen. Dagen i dag var vel sidste chance for at nå op på en podie-plads.

Når der var sand, var det hollænderne, der klarede sig bedst, men i klipper og andet hårdt terræn trak russerne fra.

De Rooy kæmpede et tæt kamp med Karginov i Kamaz, som endte med at lægge tre minutter til sit forspring, som nu er 8 minutter og 44 sekunder på anden-pladsen. Nummer tre er netop nu Mardeev i Kamaz, 4 minutter og 41 sekunder foran De Rooy.

Nikolaev i front
Men mere end en halv time er Kamaz køreren Eduard Nikolaev foran inden sidste etape. Kamaz har før 2012 vundet løbet i en årrække.

Ruten i årets Dakar rally er sluttet af med etaper, der er relativt lette – og hvor det er svært at vinde mere end få minutter på konkurrenterne, fortæller De Rooy teamet.

Sidste etape er fra La Serema til Santiago de Chile – på 502 km. Det hele begynder med en 128 km. specialetape på grusveje.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk