Rolls-Royce lancerer deres første SUV med navnet Cullinan allerede til næste år – de sidste tests inden præsentationen foregår netop nu på Nürburgring.

BMW-ejede Rolls-Royce vil ikke ligge under for VW-ejede Bentley, når det gælder store SUV bilmodeller. Så allerede til næste år vil Rolls-Royce modellen Cullinan blive lanceret som direkte konkurrent til Bentley Bentayga.

Det er nok ikke biler, som skal sælges i hobetal herhjemme – men Bentayga har faktisk succes i bl.a. Golf-staterne. Men det bliver uden tvivl den dyreste SUV, der kan købes.

To en halv million plus moms

En Bentayga koster fire millioner kroner herhjemme ifølge ”Bilrevyen 2017” – og her ligger Rolls-Royce priser fra godt fire millioner kroner og op til godt syv millioner kroner.

Så et bud kunne være fem millioner kroner på hvide plader. Det betyder en gulpladepris på måske to en halv millioner kroner – plus moms.

Det næsten produktionsmodne Cullinan testes netop nu på den legendariske tyske racerbane Nürburgring, for selv om bilen er beregnet til at cruise mere end at race af sted, så skal bilen jo være det ypperste på fire hjul – og det gælder også køreegenskaberne.

Test med camouflage

Bilen er naturligvis camoufleret, men selv uden kølerfiguren ”Spirit of Ecstasy” er man ikke i tvivl om, at det er en ægte Rolls-Royce. Fronten minder om Phantom-modellen, mens den tildækkede bagende virker om nærmest stationcar-agtige linjer – men det er jo nok den del, der er gjort mest ud af at skjule.

Ifølge engelske medier har bilen allerede været igennem vintertests, så venter der formentlig tests i de varme lande inden længe.

Rolls-Royce har allerede meldt ud, at man er ved at udvikle en SUV model – nok på en helt ny platform, som også skal anvendes til kommende ”normale” Rolls-Royce modeller.

Navn efter kendt diamant

Cullinan skulle desuden få et nyudviklet luftaffjedringssystem og firehjulstræk. Så den klarer også off road kørslen.

Navnet Cullinan kommer fra verdens største uslebne diamant – så måske skal bilen også fremstå mere rå end dens navnesøstre – men stadig håndbygget.

De engelske medier mener, at Rolls-Royce Cullinan kunne bliver den mest solgte Rolls-Royce model

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk