Verdens første fuld-skala testanlæg kaldes det nye Astazero anlæg i Hällered udenfor Borås, som ligger midt mellem Göteborg og Jönköping. I Hälleräd ligger tillige Volvos testbane.

I anlægget, som ejes af  SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, og Chalmers Tekniske Højskole, skal man kunne teste alle typer af trafiksituationer. Alt sammen for at kunne forbedre fremtidens trafiksikkerhed. Alle typer køretøjer testet på Astazero.

For at kunne gennemføre de mange tests, har man bygget en by op med rigtigt bymiljø – med bygninger, gader, trafiklys, en flersporet indfaldsvej, en landevejsstrækning på 5,7 km. og en bane for højhastighedstests.

Universiteter fra hele verden
Ideen bag Astazero er, at bilproducenter, forskningsinstitutter og universiteter fra hele verden skal kunne teste sig frem til nye innovative trafiksikkerhedsløsninger for at få sænket antallet på 1,2 trafikdræbte om året på verdensplan.

”Biler, som agerer på egen hånd lyder måske som science fiction, men meget er allerede tilgængeligt – og udviklingen går meget hurtigt. Det er faktisk mennesker, for forvolder ulykker – ikke isslag eller tåge. Hvis vi kan fjerne den menneskelige faktor, kan vi også fjerne antallet af ulykker,” siger chefen for Astazero, Pether Wallin til transportnet.se.

Det er også væsentligt at hele området er koblet op på internettet – og det er vigtigt for fremtidens infrastruktur. Dermed kan ét køretøj eksempelvis advare de næste køretøjer om isslag på kørebanen.
Samarbejdspartnere og investorer er blandt andet AB Volvo, Volvo Cars, Autoliv, Scania, Västra Götalandsregionen, Borås by, FFI, Tillväxtverket og Test Site Sweden.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk