(BIRMINGHAM)

En Renault Twizy er et fritidskøretøj – men Cargo-udgaven, som endnu ikke sælges i Danmark, kan opfylde mange ønsker for dens ejere.

Og det er ikke kun pizza-bude, der er glade for varebils-udgaven af Twizy. Faktisk har Renault i Storbritanien leveret en cargo-udgave som ambulance.

Den helt specielle Twizy har verdenspremiere på transportmessen i Birmingham, som åbner for publikum i morgen.

Det er ikke fordi, der kan være plads til en båre i bilen – men det handler det om at komme hurtigst muligt frem til de tilskadekomne og yde førstehjælp.

Horn og lygter
Falck i Danmark bruger bl.a. motorcykler, men i en Twizy kan der være lidt mere gods i form af medicin. Køretøjet er forsynet med alt nødvendigt udstyr så som blå blink og sirener. De 2,4 meters længde og 1,19 meter bredde betyder, at den kommer frem stort set overalt.

Varerummet bagtil rummer kun 180 liter eller 75 kg. Men det betyder også masser af plads til udrustning. Zwizy er jo et el-køretøj, så der er ingen afgifter – som der jo normalt heller ikke er på udrykningskøretøjer i Danmark.

Zwizy bygges på Renault/Nissan alliancens fabrik i Vallodolid i Spanien – og det er også her, man har udviklet varebilsudgaven, hvor man har taget bagsædet ud og forsynet hækpartiet med en bagklap, der åbner 90 grader.

Der er tre års garanti på drivlinje og to år på resten af køretøjet. Motoren er den samme 17 hestes udgave som den normale to sæders udgave med 62 km rækkevidde.
Ambulanceudgaven er udviklet af Renault Tech og Renault Sport Technologies i fælleskab.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk