(BIRMINGHAM)
To franske verdenspremierer på én gang – og så på en engelsk messe. Det skete for de to PSA-tvillinger – Citroën Berlingo og Peugeot Partner – på transportmessen ”Commercial Vehicle Show”, der åbnede i dag i engelske Birmingham.

Ved en opringning til de danske importører af de mærker viste det sig, at ingen vidst, at det ville ske. Der var da heller ikke en repræsentant fra fabrikkerne i Frankrig – selv om PSA tilsammen sælger over 60.000 varebiler om året i Storbritannien.

VI har før beskrevet indgående, hvordan PSA har forbedret de nuværende bilmodeller. Det skete på biludstillingen i Genève i Marts i år, hvor personbilsudgaven af Berlingo havde premiere. Partner havde da først premiere på en messen i Algeriet nogle uger efter.

Sammen som varebiler
Men varebilerne fik premiere sammen. Og det er ikke fordi de to biler ikke sælger godt som varebiler. I Storbritannien er kun en fjerdedel af bilerne personbilsudgaver.

Bilerne fås med Euro 6 Blue HDI motorer fra begyndelsen. I Danmark kan man få de to nye biler i juni måned. Begge bygges på samme PSA fabrik i Vigo i det nordvestlige Frankrig.

Britiske Berlino Van’s har i øvrigt standard et Teletrac flådestyringsystem.

Få last- og varebiler
Men – messen i Birmingham havde ikke så mange last- og varebilsudstillere. Det koster da også et par millioner kroner at være med, hvis det er en pæn stor stand. Og bl.a. Renault lastbiler har valgt at bruge pengene til karavaner rundt i landet – efter at de nye D- og T range biler havde premiere på samme messe i 2014.

Ford var dog med – og fejrede begyndelsen på Transit seriens 50 års fødselsdag senere i år med en guldfarvet 2-tons model. Vauxhall (Opel) og Renault viste de nye henholdsvis Vivaro/Trafic samt Movano/Master modeller – med mange fine opbygninger. Høje udgaver af Vivaro/Trafic havde også premiere.

Fabriksbygget Corsa Van
Vauxhall viste også den fabriksbyggede udgave af den nye Corsa – men den kommer ikke til Danmark som Opel fordi den ikke holder målene til at blive godkendt. Dacia viste også en fabriksbygget Duster Van – men knap så elegant som den danske udgave.

Hos Mercedes-Benz var der britisk premiere på den nye Vito – men VW udstillede ikke, så de besøgende gik forgæves, hvis de troede, at de skulle se den nye Caddy.

Facelift til Isuzu
Mitsubishi, Nissan og Toyota stiller heller ikke op med hverken kassevogne eller  pick-up’s – men Isuzu viste en facelifted D-Max. Fiat Professional er der med hele flåden – med den nye Doblò serie i centrum. Endda en høj udgave klædt ud som engelsk postbil. Storebror Iveco er der også med både små og store biler – bl.a. den nye Daily – Årets Varebil 2015.

På lastbilssiden er der ud over Iveco og Mercedes også DAF Trucks på messen – men hverken MAN, Scania, Volvo eller Renault er her. Fuso udstiller hos Mercedes.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk