Det er lyden og synet af gamle dage, der venter det lastvognsglade publikum, når det køretekniske anlæg hos DEKRA AMU Center Nordjylland på Kjeldgaardsvej 4 i Sæby lørdag 14. august danner ramme om Nordjysk Veteranrally 2021.

Det er tredje gang, at DEKRA i Sæby er sponsor og lægger hus til Nordjysk Veteranrally, som arrangeres af foreningen Dansk Lastbil Nostalgi.

Nordjysk Veteranrally er Danmarks største af sin slags og afholdes i år for niende gang.

180 klassiske lastbiler

Der ventes omkring 180 smukke lastbiler fra Danmark, Sverige, Tyskland og Holland til årets træf, som traditionen tro både byder på udstilling og et rally, hvor de restaurerede veteranlastbiler kører ad planlagte ruter i Vendsyssel.

”Efter corona-aflysningen i 2020 glæder vi os meget til at få alle de smukke gamle lastbiler på besøg igen. Veteranrallyet er altid en hyggelig dag med masser af aktiviteter og ikke mindst smukke lastbiler, der er sat i stand efter alle kunstens regler,” siger administrerende direktør i DEKRA Nordjylland, Karsten Trend Poulsen.

For enhver smag

De gamle lastbiler appellerer til flere generationer, forklarer han.

”Nogle går særlig meget op i de gamle biler fra 1950’erne og 1960’erne, mens andre måske fokuserer på biler fra 1970’erne og 1980’erne. Men alle studerer og beundrer, hvordan bilerne er blevet restaureret. Mange er jo blevet fundet på skrotpladser eller hos vognmænd, der har sat dem til side. De er blevet gennemgribende renoveret mekanisk og for rust, og ofte er de blevet malet op i vognmandens farver eller i tråd med den funktion, de havde engang. Mange står i dag flottere, end da de var nye,” siger Karsten Trend Poulsen.

Mange aktiviteter

Historien er vigtig, og derfor får hver eneste veteranlastbil nogle ord med på vejen om sin historie, restaurering, opbygning og oprindelige arbejdsopgaver af en speaker, når de bliver sendt afsted på tur rundt i Vendsyssel fra lørdag kl. 10.00.

Alle biler ventes tilbage igen omkring kl. 14.00.

Gratis adgang

Der er gratis adgang for publikum til pladsen, som hele dagen vil summe af aktiviteter hos mange forskellige udstillere med tilknytning til veteranbiler og transportbranchen i det hele taget.

Og har man et blødt punkt for modellastbiler, fjernstyrede lastbiler, gamle danskproducerede Tekno-legetøjsbiler – og andet spændende legetøj, er Nordjysk Veteranrally året højdepunkt.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk