Opel designere har været heldige med designet af deres første crossover model Crossland X – og allerede nu er der kæmpe interesse for den nye bil, som holder Opels DNA med designelementer fra bl.a. Adan og Astra – og en front, der passer til alle Opels nye bilmodeller.
I juni ruller Crossland X ind i Danmark til priser fra 100.000 kroner som Van – med teknik fra Opels nye ejer PSA Group.
Herhjemme forventer adm. direktør Thomas Bruun, Opel Danmark, at den nye Crossland X model skal sælge i omkring 300 varebil-enheder om året. Det er 10 pct. af det samlede salg på 3.000 Crossland X enheder i Danmark.

Fælles platform med PSA

”Vi arbejder allerede på at få Crossland X klar som gulpladebil. Vores direkte konkurrent er Renault Captur, der har haft stor succes herhjemme – men vi skal matche den,” siger Thomas Bruun.
Crossland X er en kompakt bil med masser af plads og en høj siddestilling. Den er bygget på samme platform som Citroëns C Aircross, der fortsat er en konceptbil – og begge biler skal bygges på Opels nuværende fabrik i Saragozza i Spanien. Til efteråret kommer den større Grandland X, der deler platform med Peugeot 3008 – og Grandland X skal bygges på samme fabrik som 3008 ved Paris.

Ikke som 4×4

Crossland vil modsat den rene SUV Opel Mokka ikke komme med firehjulstræk – men kun med forhjulstræk. Der kommer tre 1,2 liters turbomotorer-motorer med 3 cylindre på 81-, 100- og 130 hk samt to 1,6 liter dieselmotorer på 99 og 120 hk. Alle fra PSA. Automatgear fås p.t. kun til den 110 hk udgave.
Varerummet er stort og med dobbelt bund. Cirka 1.200 liter rummer det. Og man kan også laste bilen via sidedørene, der dog ikke åbner 90 grader.
Der er tre udstyrsvarianter: Essentia, Enjoy og Innovation, hvor det herhjemme er Enjoy med 1,2T benzinmotor, der forventes at skulle sælge mest som personbil – men nok med diesel som Van til erhvervslivet. Her vil topmodellen med 300 Nm være interessant.

Nødbremse koster ekstra

Alt er ikke på plads, når det gælder udstyr – men automatisk nødbremsesystem koster ekstra (cirka 3.500 kr. som Van).
Der er meget standardudstyr i bilerne, men alt efter model er der bl.a. AFL forlygter med LED teknik, linjevogter, head up display, skiltegenkendelse, træthedsregistrering, opladning af mobiltelefon med induktion, p-sensor, panorama-glastag, varme i sæder og rat, navigation, otte tommer touchscreen og infotainment med Opels OnStar sikkerhedssystem.

Se de tyske priser nu

Alufælge er kun standard i topmodellen – hvor man også selv kan vælge sin tagfarve. Derimod er der Opels dobbelte signatur LED kørelys med vinge-striber.
”I Tyskland kan man allerede nu gå ind på opel.de og hente alle informationer og priser på biler og udstyr i Euro – det vil tage en måneds tid, før vi kan det samme herhjemme. Crossland X vil for 60 pct. vedkommende blive solgt i Tyskland i topudgaven Innovation. I Danmark vil 80 pct. af kunderne formentlig vælge Enjoy-modellen,” siger pressechef Erik Morsing, Opel Danmark.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk