60 unge reservedels- og mekanikerlærlinge samt handelselever var for nylig samlet på BCM Mommark Handelsskole på Als – med emnet samarbejde og kommunikation.

Det interessante er, at alle under uddannelse på en Volvo lastbil filial var samlet – og man samles for udfordre eleverne og styrke deres kompetencer.

”Evnen til at samarbejde og kommunikere er væsentlige færdigheder for opgaveløsningen på værkstedet – og derved i opfyldelsen af Volvo-kundens behov,” siger Volvos kompetenceudviklingschef Torben Pihler, der er idémand bag konceptet.

Løse praktiske opgaver
De unge elever og lærlinge skal samarbejde om at løse en række praktiske opgaver – og evnen til at kommunikere og samarbejde konstruktivt, også under tids- og arbejdspres, er øvelsen i gruppearbejdet.

Selve gennemførelsen er også udtryk for et unikt samarbejde mellem Volvo Lastvogne og erhvervsskolerne BCS Mommark Handelsskole samt SDE Vejle Tekniske Skole.

”Vi er glade for, at et anerkendt mærke som Volvo lastbiler vælger at placere arrangementet her hos os. Vi ønsker bl.a. at udbrede kendskabet til uddannelsen ”Handelselev, auto” – og her er Volvos aktive indsats meget værdifuld,” siger  Claus Madsen, uddannelseschef på Mommark Handelsskole.

Vigtige grunduddannelser

”Sådan et træf, med udfordringer, netværk og kompetenceudvikling, er et godt virkemiddel i kampen om at rekruttere kvalificeret arbejdskraft, og hos Volvo betragter vi grunduddannelserne som uhyre væsentlige for organisationens fremtid,” siger Torben Pihler.

Af samme årsag har Volvo valgt at kåre ”Årets Volvo handelselev” og ”Årets Volvo-lærling”.  

Årets handelselev og lærling
Årets Volvo handelselev blev Jannie Melin fra Autohuset Vestergaard, Grindsted, og årets Volvo-lærling blev Tom Sørensen fra Volvo Truck Center, Aalborg.

”En moderne lastvogn er avanceret, og uanset,  hvor dygtig en elev/lærling man er, vil man altid kunne dygtiggøre sig yderligere. I den sammenhæng er et godt netværk lærlingene imellem gavnligt. De kan udveksle erfaringer og spørge hinanden til råds. De kender hinanden fra skolen  og fra arrangementer som dette,” siger Torben Pihler.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk