Nu fås Volvo FL i en 4×4-udgave med ekstra fremkommelighed på bl.a. glatte, stejle og ujævne veje. Lastvognen er velegnet som specialkøretøj i bytrafik, i mere krævende miljøer samt som servicebil i grusgrave og på byggepladser.

Bilen har et kompakt design, der er god komfort og motorerne har et højt drejningsmoment. Derfor er Volvo FL god til bytrafik. Med firehjulstræk og forbedret frihøjde kører den lige effektivt på asfalt og på grusveje.

”Mange af vores kunder arbejder i områder, hvor både vejret og vejforholdene hurtigt kan ændre sig. Den firehjulstrukkede Volvo FL kan udføre opgaver, som tidligere måske krævede en anden lastvogn ved udfordrende kørselsforhold,” siger Pernilla Sustovic, segmentsansvarlig for distribution hos Volvo Trucks.
    
Support til anlægsudstyr
Volvo FL 4×4 manøvrerer godt i grusgrave og på byggepladser i  bymiljøer med begrænset plads. Med en totalvægt på op til 16 ton har den både stor lastekapacitet og mulighed for avanceret tilbehør som sky-lift, betonkanoner og kraner.

”Forskellen på en normal FL model og den nye firehjulstrukne Volvo FL er det høje chassis, som giver en øget frihøjde på seks cm for og 10 cm bag. Det højere chassis giver en øget rampevinkel – på 25 grader – så køretøjet lettere kan komme op af grøfter og dybe hjulspor,” siger Pernilla Sustovic.

Firehjulsdrift i lavt gear
Volvo FL med 4×4 har permanent indkoblet firehjulstræk – og fordelergearkassen har høj- og lav udveksling. Ved normal drift er den høje udveksling tilkoblet, og ved krævende kørsel kobles den lave udveksling til via en knap på instrumentpanelet.

Lastvognen kan også udrustes med et ekstra luftudtag, der er placeret på chassiset, for drift af forskelligt tilbehør eller for at fylde luft i dækkene.

Fakta Volvo FL med 4×4:

Totalvægt/kapacitet:12 til 16 ton

Godkendt maksimal vogntogsvægt: 25 ton

Maksimal frihøjde med dæk 11R22,5”: Foraksel: 329 mm/Bagaksel: 319 mm

Rampevinkel: 25 grader
    
Førerhusprogram: Dagførerhus/Medium-førerhus/Mandskabskabine
 
Motorer: Type D8K med 250- og 280 hk

Gearkasser: Manuel 6-gears gearkasse (6-gears automatgearkasse er tilvalg)

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk