Der er en øget efterspørgsel efter effektive affaldstransporter og smarte løsninger til bydistribution.

Derfor lancerer Volvo Truck nu en FE model med lav indstigning, hvor førerhuset er flyttet ned.

Med den nye Volvo FE LEC kan Volvo tilbyde en renovationsbil med lav indstigning og automatiseret manuel gearkasse som et alternativ til en helautomatisk gearkasse.

Større nyttelast
”I-Shift gør kørslen mere brændstoføkonomisk samtidig med, at gearkassens lave vægt giver mulighed for større nyttelast,” siger Pernilla Sustovic, segmentsansvarlig for distributionsbiler hos Volvo Trucks.

Chassis, drivline, design og instrumentpanel er stort set identisk. Det, som adskiller Volvo FE LEC, er især egenskaberne ved førerhuset med lav indstigning og plant gulv.

Indstigningshøjden er 530 mm. Med aktivering af en knælingsfunktion kan den sænkes yderligere 90 mm. Døren kan åbnes i en 90 graders vinkel, og gulvet er plant i hele førerhuset, som kan udstyres med op til tre passagerstole.

Forbedret udsyn
Førerstolen har en fremskudt position, så chaufføreren har et så godt udsyn som muligt både fremad og langs siderne af lastvognen. Førerhuset er også udstyret med store bakspejle. Man kan også få sideruder bag førerhusets B-stolper og rude i højde dør..
 
”Volvo FE LEC er designet til at gøre dagligdagen lettere for chauffør og mandskab. Derfor har vi også lagt stor vægt på de praktiske detaljer,” siger Lars Franck, produktansvarlig for specialkøretøjer hos Volvo Trucks.

Således begynder knælingsfunktionen, så snart parkeringsbremsen aktiveres, så man hurtigt kan stige ud af førerhuset. Knælingsfunktionen kan også aktiveres og slukkes med en knap på instrumentpanelet.

Udtag til trykluftpistol
Ved siden af førerstolen er der udtag til en trykluftpistol, som kan bruges til at puste snavs og støv væk. Man kan også få et 24 volt stik bag førerstolen til f.eks. køleskab.

Der er også mulighed for tilslutning af bakkamera eller skærm til vægtsystem til vejning af skrald via en adaptor i instrumentpanelet.

Den nyeVolvo FE LEC er typegodkendt i hele Europa og opfylder både EU, svenske og Volvo Trucks’ egne krav til kollisionssikkerhed. Lastvognen vises for første gang i disse dage på IFAT i München den 5.–9. maj. Det er en af verdens største messer med fokus på miljø og affaldshåndtering.

Fakta – Volvo FE LEC:

Førerhus: Plant gulv med plads til op til fire personer. Indstigningshøjde 530 mm, 440 mm med knælingsfunktion aktiveret (dæk 315/70R22.5). Døre kan åbnes i 90 graders vinkel.
Akselkonfigurationer: 4×2 eller 6×2 med styrbar løbeaksel
Motor: Volvo D8K Euro 6 med 250, 280 eller 320 hk
Gearkasse: Volvo I-Shift eller Allison fuldautomatisk gearkasse

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk