Godt seks mia. svenske kroner skal Volvo AB betale for 45 pct. af andelen i Dong Feng Commercial Vehicles – DFCV – en ny sektion for tunge lastbiler i den kinesiske Dong Feng Motor Group (DFG). Det skriver det norske fagblad Anlegg & Transport.

Volvo gør det for at styrke sin tilstedeværelse i udviklingsmarkeder som det kinesiske, hvor især produktionen af lastbiler virker noget gammeldags – ikke mindst design.

Forleden underskrev repræsentanter for Dong Feng og Volvo AB så den endelige aftale i Kina, som man forventer vil falde endeligt på plads indenfor et år, men først skal den godkendes af de kinesiske og svenske myndigheder.

Tunge og mellemtunge lastbiler
Produktionen vil omfatte både helt tunge køretøjer og lastbiler i mellemklassen.

”Aftalen vil kombinere det bedste fra to verdener, styrke positionerne for Dong Feng og Volvo – og tilbyde gode udviklingsmuligheder for de to selskaber i må det mellemtunge og tunge segment, sagde præsident for Volvo AB, Olof Persson, efter højtideligheden.

Volvo-chefen udtalte, at aftalen vil gøre den svenske koncern til verdens største producent af tunge lastbiler. I 2011 producerede Volvo 180.000 lastbiler, mens Dong Feng blev nummer to med 186.000 lastbiler. Af de 186.000 Dong Feng enheder, vil de 142.000 af dem være køretøjer, der indgår i det nye foretagende.

630.000 lastbiler om året
I 2012 var det kinesiske totalmarked for tunge lastbiler på ca. 636.000 enheder, og markedet for mellemstore lastbiler på ca. 290.000.

DFCV havde 16,1 pct. af det tunge marked og 15,7 pct. af det middeltunge marked i hjemlandet.

-Kina er verdens største lastbilmarked. Lige så stort som det europæiske og nordamerikanske tilsammen. Kombinationen af Dong Fengs viden og stærke position i Kina og Volvo-koncernens tekniske ekspertise og globale nærvær giver DFCV et stort potentiale for vækst og lønsomhed – både i og udenfor Kina, siger Olof Persson.

Nissan er også med
Det nye selskab skal stå for størstedelen af Dong Fengs virksomhed indenfor tunge og mellemtunge kommercielle køretøjer.

Tidligere har Dong Feng indgået aftale med Nissan Motors om produktion af tungere kommercielle køretøjer. Selskabet fra denne aftale kommer også til at blive overført til DFCV.

Af en ledergruppe på åtte i DFCV, kommer Volvo til at besætte fire pladser og Dong Feng fire. Dong Feng vælger den adm. direktør og Volvo vælger finansdirektøren. Bestyrelsen består af syv personer, hvor Volvo har tre pladser og Dong Feng har fire.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk