Volvo Trucks har som følge af Corona pandemien i lighed med stort set den samlede bilindustri i verden været tvunget til at lukke ned for produktionen af lastbiler på deres fabrikker.

Derfor har det også været nødvendigt at udsætte salgsstart på de netop præsenterede nye lastbilsmodeller – Volvo FH16, Volvo FH, Volvo FM og Volvo FMX.

Salgsstarten er nu sat til at blive i september måned med levering til kunder i begyndelsen af 2021.
Det er som det ser ud lige nu, men ingen ved jo med sikkerhed, hvordan Corona pandemien udvikler sig i de nærmeste to-tre måneder.

Sælger lastbiler i hele verden

Der er også stor forskel på, hvordan udviklingen af sygdommen udvikler sig i de forskellige lande. Volvo Trucks er én af verdens største lastbilsproducenter med fabrikker over hele verden.

”Den globale lastbilindustri og dets leverandører har reduceret deres aktiviteter. Årsagen hertil er de foranstaltninger, forskellige lande har truffet for at forsinke spredningen af Corona-virus,” fortæller pressechef Helle Hessel fra Volvo Trucks danske afdeling.

Største nyhedslancering

De nye lastbiler fra Volvo var den største nyhedslancering i Volvos historie med fire nye modeller på én gang.

Det var en meget spektakulær præsentation, hvor de fire nyheder blev præsenteret – stablet oven på hinanden med øverste chef – Roger Alm – stående på toppen af den øverste lastbil.

Samtidig kunne man så demonstrere styrken af de fire nye lastbiler. Ihvertfald byggede Volvo et kolossalt 15 meter højt og 58 ton tungt lastbilstårn ved at stable de fire nye lastbiler oven på hinanden.

Tiltrækker de bedste chauffører

”Dette er vores største lancering nogensinde i Volvo Trucks. De vil få en enorm indflydelse på vores kunders rentabilitet og konkurrenceevne, både i forhold til at få opgaver og til at tiltrække de bedste chauffører,” sagde Roger Alm efter sin optræden.

Udsyn, komfort, ergonomi, støjniveau, manøvredygtighed og sikkerhed har været fokusområder i udviklingen af de nye Volvo lastbilmodeller. Samtidig har Volvo opgraderet designet.

Udover et nye førerhus har Volvo FM og Volvo FMX udgaverne fået mange af de samme funktioner i instrumentdisplayet som deres større Volvo-modstykker.

Stadig hårdere marked

”Vi er virkelig stolte af vores store fremadrettede investering. Vores mål er at være vores kunders bedste forretningspartner ved at gøre dem endnu mere konkurrencedygtige – på et stadig hårdere marked,” sagde Roger Alm.

De fire nye Volvo lastbiler repræsenterer omkring to tredjedele af Volvo Trucks’ leverancer.

I forbindelse med lanceringen, skulle VOTY.dk have været til international pressepræsentation med testkørsler af de nye lastbiler i Sverige i den første uge af marts – testkørslerne blev aflyst og bliver først gennemført en gang i efteråret.

Kontakt Volvo Trucks

”Hvis man gerne vil modtage mere information, så skal man sende os sine kontaktoplysninger, så kontakter vi hver enkelt personligt så hurtigt som muligt,” skriver Helle Hessel i en meddelelse.

På Volvo Trucks Danmarks hjemmeside kan man følge med i, hvor lang tid der er til at man kan bestille sin nye Volvo lastbil. I dag er der 151 dage, hvorefter der står det øjeblikkelige antal timer, minutter og sekunder, der går, før tiden oprinder.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk