Volvo Trucks tager nu endnu et vigtigt trin frem med lastbiler på alternative drivmidler.

Indenfor et par år vil selskabet i USA lancere lastbiler, som kører på det energi-effektive drivmiddel DME, som står for Dimethyl ether.

”Det er klar, at DME teknologi viser stort potentiale for det nordamerikanske marked og kan give Volvo mulighed for yderligere forpligtelser overfor såvel vores kunder som for samfundet og miljøet,” siger Göran Nyberg, præsident for Volvo Trucks North American Sales and Marketing.

Energieffektivt og miljørigtigt
Der er især to punkter, som gør DME ekstra interessant som brændstof til køretøjer. For det første er DME energi-effektivt – for det andet er emissionerne ekstrem lave.

DME er produceret og anvendt over hele jorden – men p.t. ikke for køretøjer. Desuden kan DME blive produceret både fra fossile energi-kilder som biomasse – bio-DME.

Det, som får Volvo til at gå i gang i USA med kommerciel produktion af lastbiler, der kører på DME, er mange års udviklingsarbejde – samt samarbejde med forskere og producenter af brændstof og fornemme forsøgsresultater med flådeforsøg i Sverige og USA.

Lovende alternativ
“Men høj energi-effektivitet, og gode miljøforhold, er DME et af de mest lovende alternativer vi har fundet til dagens dieselolie. Ved at tilbyde lastbiler med DME-teknik, håber vi også at fremskynde til øget DME-produktion  – samt distribution af drivmidlet, som er væsentligt for at kunne udbrede DME på andre markeder, siger Lars Mårtonsson, der er miljø-direktør i Volvo Trucks  (Environmental Affairs).

Volvo’s DME teknik vil I USA kunne fås I modellen Volvo VNL med 13 liters motor.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk