Selv om færre bilister tages for sprit- og narkokørsel end tidligere, er tallene fortsat for høje – det viser de tal, som Rigspolitiet har offentliggjort på basis af sprintkontroller fra slutningen af november til kort før jul.

Over de seneste år har været et stort fald i antallet af spritbilister fra godt 11.700 sigtede i 2007 til lidt over 7.700 i 2014. Faldet er også fortsat i 2015. I samme periode er antallet af spritulykker i trafikken faldet fra knap 2.800 til 1.400. Også her viser tendensen et fortsat fald i 2015.

Den samlede opgørelse mellem 26. november til 20. december i år fra alle landets politikredse viser, at ialt 438 personer er sigtet for spritkørsel og 416 for narkokørsel.

Rettet mod julefrokost-dage
Politiets kontroller har især været rettet mod de store julefrokostdage torsdag, fredag og lørdag i ugerne op til jul. Samtidig har politiet også gennemført kontroller på søndage, hvor man stadig kan være påvirket efter indtagelse af alkohol aftenen forinden.
 
”Selv om antallet af spritbilister er faldet over årene, så viser tallene fra Rigspolitiet, at der fortsat er et problem med personer, der sætter sig bag rattet, efter at de har drukket. Der er alkohol involveret i en ud af fem dødsulykker i trafikken, så spritkørsel skal tages meget alvorligt,” udtaler Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.
 
Sideløbende med politiets kontroller, hvor man har stoppet og kontrolleret flere end 21.000 bilister i løbet af julemåneden, har Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden gennemført den landsdækkende kampagne “Klar til et pust?”
 
Lad bilen stå
Kampagnen minder bilisterne om, at før de sætter sig bag rattet, bør de nøje overveje, om de er ædru nok. Og hvis de er det mindste i tvivl om deres promille, så bør de lade bilen stå og komme hjem på en anden måde.
 
I en tidligere undersøgelse, som Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden har gennemført, svarer 96 procent af danskerne, at spritkørsel er uacceptabelt. Set over årene er antallet af spritbilister på vejene også faldet markant, viser ulykkestallene.
 
.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk