Som led i PSA’s overtagelse af Opel og Vauxhall i Europa fra GM, rykker Opel i Danmark og Sverige nu ind under Interdan-paraplyen.

General Motors har som bekendt trukket stikket til Europa – derfor er det naturligt, at PSA’s overtagelse af GM’s aktiviteter nu også bliver synligt herhjemme.
Det er derfor ingen overraskelse, at den private danske Interdan-koncern, der tidligere har overtaget Citroën herhjemme, nu også får Opel med ind under paraplyen – endda både Danmark og Sverige.

Genskabe god økonomi

Det handler også om implementeringen af Opels strategiplan PACE!, der har til formål at genskabe det finansielle fundament og sikre konkurrencedygtighed og vækst for bilmærket.

Medarbejderne i Sverige og Danmark følger med i overtagelsen. Aftalen (og lanceringen af den nye forretningsplan) er dog under forudsætning af godkendelse hos konkurrencemyndighederne i de respektive lande og forventes effektueret i andet halvår af 2018.

”Tilpasningsevne og fleksibilitet er forudsætningerne for succes. Med vores nye partner Interdan Bil A/S, der har en meget stærk position i Danmark og Sverige, er vi overbeviste om, at Opel vil klare sig endnu bedre i disse vigtige markeder, siger Peter Küspert, Managing Director Sales & Marketing, Opel Automobile GmbH. ”Samtidig skaber vi forudsætningerne for yderligere at forbedre vores omkostningsstruktur.

Med Peugeot siden 1952

Interdan Bil A/S blev grundlagt i 1930 og har været samarbejdspartner for Peugeot i Danmark siden 1952 og for Citroën/DS siden 2016.

Selskabet har været ansvarlig for salget af Peugeot i Sverige siden 1998. Med et samlet salg på mere end 55.000 biler i 2017 er selskabet en af de største importører af personbiler og varebiler i Skandinavien.

”Vi ser frem til at byde Opel velkommen til Interdan familien og til at tilføje endnu et stærkt brand til vores portefølje. Med denne aftale mellem to højt motiverede partnere og vores forretningsmodel bliver vi i stand til at sikre fortsat succes og vækst for Opel i Danmark og Sverige. Opel er i hastig udvikling, og vi ser frem til at bidrage til den rejse og sikre vores kunder spændende biler,” siger Kenneth Hansen, adm. direktør for Interdan Bil A/S.

Gammelt samarbejde

I 2017 solgte Opel mere end 15.000 biler/varebiler i Danmark og knap 9000 biler/varebiler i Sverige.

PSA og GM nåede at indgå mange aftaler for fremtidige bilmodeller, inden GM til sidst valgte at være repræsenteret i lande i Europa.

Det gælder udviklingen af de nye Crossland X og Grandland X bilmodeller – samt udviklingen af de tre nye varebiler Citroën Berlingo, Peugeot Partner og Opel Combo, der alle lanceres herhjemme i efteråret.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk