Med Allspace har Volkswagen gjort deres store SUV Tiguan model endnu mere fordelagtig som gulpladebil med sit enorme varerum.

Tiguan er i forvejen populær som Van – ikke mindst hos entreprenører, der falder for bilens fornemme kvalitet – og fremragende komfort.

Men vælger man den forlængede Allspace model, der er 21,5 cm. længere end den normale Tiguan, får man endnu mere plads i varerummet – især da halvdelen af de ekstra centimeter er placeret mellem akslerne.

Hård plast til arbejdsbilen

Derfor er bagdørene også bredere, så man lettere kan læsse bilen op fra siden. Ud over det store varerum er der også aflægge-skuffer under sæderne, midterboks og handskerum (dog uden lås). Læssehøjden har vi målt til 75 cm, men ingen høj kant indvendig.

Selv om bilen måske er en luksusbil, så er der brugt en del hård plast i kabinen, men det er jo fint for en arbejdsbil. Udstyrsniveauet var Comfort-Line – så vil man skrue op for luksusniveauet må man op i Highline niveauet.

Der var dog masser af ekstraudstyr – for cirka 60.000 kr. plus moms – eksempelvis navigation, nøglefri start, bakkamera og LED forlygter.

Nødbremse og ACC

Standard er dog alufælge med (på testbil) Michelin-dæk, tågelys for og bag, udendørs temperaturmåler, to kop- og to flaskeholdere, elektronisk håndbremse samt to USB-stik.

Komforten bag det multijusterbare rat er eminent. Man sidder godt i de sporty og højdejusterbare sæder – bag det lækre læderrat (i testbilen et særligt multifunktionsrat). Men sæderne skal dog betjenes manuelt.

I dagligdagen er man glad for fartpiloten – og især for sikkerhedsudstyret, som omfatter esc stabilitetskontrol og nødbremsesystem med fodgængergenkendelse samt linjevogter og i testbilen adaptiv fartkontrol (ACC). Man kan selv indstille den afstand, som bilen skal holde til den forankørende bil.

4Motion udgave

Ud over det (ekstra) panorama-glassoltag (som kan åbne) har bilen også 3-zone klimaanlæg, som mange nok vælger, når der er meget varmt, som det har været længe herhjemme. Om vinteren kan man så tænde for varme i både rat og sæder.

Vælger man bilen med konstant firehjulstræk – som testbilen kaldet 4Motion – får man tillige en bil, der også klarer sig ind og ud på smattede byggepladser, på jordveje og i skove. Der er valg imellem fire profiler for underlaget: vej, to off-road scenarier samt sne/løst underlag. Fronten er modificeret til øget tilkørselsvinkel.

Læg dertil en trailervægt på 2,5 tons for testbilen med 150 hk TDI dieselmotor og 7 trins dobbeltkoblings-gearkasse.

Ingen sprinter-udgave

Bilen er en fornøjelse at køre i, for denne motor – sammen med den avancerede automatgearkasse – giver en meget smidig kørsel. På 9,4 sekunder er man på 100 km/t og topfarten opgives til 200 km/t.

Skal det gå stærkere, må man vælge samme bilmodel med 190 eller 240 hk. Så hedder priser dog ikke 348.000 kr. plus moms – men henholdsvis 390.000- og 423.000 kroner. Men det er fortsat en begrænset stigning som Van i forhold på hvide plader.

Måske værd at overveje, for den 150 hk dieselmaskine i testbilen er ingen sprinter – især ikke på en hurtig motorvej, hvor man vil foretage en kvik overhaling. Ved at anvende manuel gearskift via skiftepladerne bag rattet kan man forbedre situationen en anelse.

Fakta VW Tiguan Allspace 4Motion:
Motor: 4 cyl. TDI turbodiesel.
Slagvolumen: 1.968 ccm.
Ydelse: 150 hk v. 3.500-4.000 omdr.
Moment: 340 Nm v. 1.750-3.000 omdr.
Miljø: Euro 6 med SCR efterbehandling og AdBlue tilsætning.
Træk: Permanent firehjulstræk med fire profiler.
Gearkasse: DSG7 – 7-trins dobbeltkoblings gearkasse.
Sikkerhed: Front Assist med nødbremse med fodgængerregistrering.
Vejbane-sikkerhed: Linjevogter/Lane Assist.
Fartpilot: Adaptiv fartpilot med kø-assistent på testbil (ifm DSG).
Connectivity: Car-Net (ekstraudstyr).
Topfart: 199 km/t.
Acc. 0-100 km/t: 9,9 sek.
Affjedring: Uafhængig for og bag.
Forbrugs-snit (NEDC): 17,2 km/l.
CO2 udslip: 150 g/km.
Bredde mellem hjulkasser: 1.010 mm
Bagdørsmål: 765 x 1.115 mm.
Trailervægt m. bremser: 2.500 kg.
Køreklar vægt/totalvægt: 1.700/2.260 kg.
Fabriksgaranti: 2 år.
Pris ekskl. moms ”Comfortline”: Fra 347.496 kr.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk