Den amerikanske producent af batterier og køretøjer i Californien, Thor Trucks, skal sammen med UPS udvikle en ny let el-lastbil, der er klar senere på året.

UPS, den verdensomspændende amerikanske logistik-virksomhed, satser hele butikken på grøn transport i fremtiden – og i første omgang har UPS allieret sig med den californiske producent af batterier og køretøjer, Thor Trucks, for at udvikle en let elektrisk lastbil  til distribution.

Det handler om såkaldte Class 6 Trucks mellem 8,8- og 11,8 tons (19.501- til 26.000 Pounds.)

Klar senere i år

Allerede senere i år skulle de første køretøjer være klar til levering til UPS. Men det er ikke kun Thor Trucks, som UPS arbejder med – det gælder også Tesla og deres planlagte semi-truck samt bl.a. Daimler. Hertil har man sit “Rolling Laboratory approach”.

UPS arbejder målrettet mod at anvende køretøjer med alternativ energi til distribution. UPS har 9.300 lav-emissions køretøjer for at teste, hvilke teknologier, der passer bedst til bestemte opgaver – så det handler ud over elbiler om hybrid-elektriske biler, ethanol, naturgas, flydende naturgas og propan.

Thor Trucks’ projekt handler om et køretøj med en rækkevidde på ca. 160 km.

UPS støtter forskning

Hos UPS tror på en fremtid med elektriske distributions-køretøjer – og selskabet vil støtte forskningen og de virksomheder, som arbejder og udvikler køretøjerne.

Det udtaler præsident for ”global fleet maintenence and engineering” hos UPS, Carlton Rose, på selskabets hjemmeside. Han ser frem til at få de nye køretøjer fra Thor Trucks til test i og omkring Los Angeles.

Fra leveringen senere i år vil UPS teste køretøjerne i et halvt år som en del af deres flåde – og går det godt, vil man købe flere enheder.

Begejstret for samarbejdet

De mange tests vil omfatte batteri-kapacitet, holdbarhed og enhver teknisk udfordring undervejs.

Hos Thor Trucks er én af stifterne af selskabet, Dakota Semler, begejstret for samarbejdet med UPS, som har én af de mest respekterede og komplekse flåder i USA. Han ser det som en mulighed for at erfare, hvad der kræves for at udvikle en ren el-bils flåde.

UPS har i årevis været kendt for at udvikle deres helt egen flåde af køretøjer – med et helt specielt design. UPS har også en helt unik form for flådestyring og vedligeholdelse af deres vognpark.

UPS er stiftet 28. august 1907 i Seattle, USA.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk