Både Bentley og Rolls Royce bygger i dag SUV biler, som i princippet kan fås som Van’s – og nu følger så den aristokratiske sportsvogn Aston Martin.

Måske er det bilen for James Bond, når han trækker sig tilbage fra 007-jobbet og helliger sig familien: Aston Martins første SUV udgave – allerede døbt DBX.

Men for folk med hang til sportslige gulpladebiler er der her en mulighed for bilen, der overgår de vildeste fantasier om varebiler.

Mange penge bat spare

Aston Martin har ofte haft Shooting Brake modeller, som dog så vidt vides ikke har funder vej til De Danske Bilimportørers lister over solgte varebiler. Men derimod har biler som Range Rover, Porsche og Jaguar fundet vej til disse lister – de senere år dog i begrænset omfang.

Aston Martin har i årevis fundet vej til toppen af podiet i store racerløb som Le Mans. Også kun med plads til to personer, og bagsædet har i forvejen ikke været stort nok til andet end små børn.

Så hvis man kan leve med den gule farve på aluminiumsstykkerne for og bag – kaldet nummerplader – så er her rigtig mange penge at spare.

Testet på rally-etaper

DBX har som prototype allerede gennemført voldsomme tests på rallyetaper i det walisiske rally – så det tyder på, at DBX får træk på alle fire hjul. Det er endda fabrikkens chefingeniør Matt Becker, der har siddet bag rattet.

Denne rallytest er dog ikke begyndelsen – for fabrikken tester også i simulator på deres nye St Athan produktions-faciliteter ved Glamorgan.

Andre tests vil følge – i arktisk kulde, i alperne, i Mellemøsten, på tyske motorveje – og på legendariske Nordschleife på Nürburgring.

Vigtigt med trailer

Nu er det jo ikke kun fart og tempo, som Aston Martin tester – også ægte off road test og spændende nok også bilens muligheder med en trailer på krogen.

Nu er præsident og CEO for Aston Martin Lagonda – Andy Palmer – jo også tidligere Nissan chef – og derfor ekspert i biler med firehjulstræk og i varebiler.

”DBX er bare så meget mere end bare en SUV. Det vil blive den første model, som bygges på vores nye fabrik i St. Athan – og som sådan begyndelsen på en ny æra i firmaets lange historie,” siger Palmer.

Nellemann koncernen

Faktisk har man øvet sig så længe, at bilen bliver lanceret i sidste kvartal i 2019. Det vil også være Aston Martins “Home of Electrification,” når mærkets brede el-bils program går i produktion.

I Danmark importeres Aston Martin af Nellemann koncernen.

Gruppen importerer ud over Aston Martin også Kia og Isuzu i Danmark – samt har en hel del bilhuse i detailledet med en lang række bilmærker.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk