Direktør Jens Erik Platz fra Brdr. Platz Karosserifabrik i Haderslev er en glad mand – firmaet løb med sejren i konkurrencen Årets Opbygning 2019 på Transport 2019 i Herning i weekenden.

Juryen havde nomineret tre opbygninger, og det var så op til publikum at vælge vinderen – og det blev så Haderslev virksomheden og deres BP-maskintrailer med manuel forskydelig trækstang.

Prisen blev overrakt af Gitte Kristensen fra Messecenter Herning.

Traileren teknisk set

Traileren hedder officielt BP Trailer AC32-N22 og har en totalvægt på 22,2 tons med en nyttelast på 13,8 tons.

Blandt de tekniske detaljer er tre stk 10 tons BPW aksler med tromlebremser, tvangsstyring på anden- og tredje aksel og trådløs fjernbetjening af de styrende aksler (mærke VSE). Så er der BPW elektronisk luftaffjedring med hæve/sænkeventil.

Dertil kommer en ladlængde med 1xteleskop på 8.250 plus 3.050 mm. Forskydelig bagramme på 1.500 mm – en maksimal længde på 12.800 mm og en læssehøjde på 820-860 mm. Der er også fire gange forbredning med udtræk til 4.600 mm. Traileren er helt metalliseret og er udstyret med batteristation, smartboard og er forsynet med centralsmøring.

Små- og mellemstore kunder

Brdr. Platz Karosserifabrik har været på markedet i mange år – og leverer alle typer af transportløsninger – fra stykgods trailere og specialtrailere – men også opbygninger til varebiler. Det er små- og mellemstore vognmænd, der er kendekunder – men kundelisten omfatter også store koncerner bl.a. indenfor fødevaretransport.

Brdr. Platz sælger deres egne trailere og påhængsvogne, som bliver produceret i udlandet og monteret færdig i Danmark. Dertil kommer specialtrailere fra Renders og Doll – mærker, som man er eneforhandler af i Danmark.

Jens Erik Platz udtalte i fjor til Transportmagasinet, at aktiviteterne og omsætningen er ved at komme tilbage på det niveau, der var før finanskrisen i 2008.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk