Citylogistik og Aarstiderne får 11. december leveret de to første serieproducerede Fuso eCanter ellastbiler af Mercedes-Benz Danmark.

Citylogistik Danmark A/S er blandt pionerer med distribution med ellastbiler – og har senest fået fem MAN eTGE elvarebiler leveret.

Passer til Citylogistik

Rækkevidden er måske ikke så lang – men bilerne passer perfekt til Citylogistiks distributions-koncept.

Hos Citylogistik man valgt at have en stor flåde af el-køretøjer – faktisk begyndte man med en danskbygget elektrisk Kewett i efteråret 2013 i små lokaler i Valby. I år rundes 10 afdelinger i hele landet med elbiler til distribution.

90 procent af bydistribution i dag er med dieselbiler. Men hos Citylogistik har hver afdeling elbiler i forskellig størrelse – samt en el-cargocykel til små opgaver.

Første el-lastbil

Nu udvider Citylogistik, der har hovedsæde i Lyngby, med sin første lille ellastbil – en Fuso eCanter.

Sammen med fødevareproducenten Aarstiderne får Citylogistik leveret de første Fuso eCanter den 11. december.

Det sker under pomp og pragt på Hofteatret bag Christiansborg. De to virksomheder vil de få overrakt nøglerne til bilerne af transportminister Benny Engelbrecht, der også er hovedtaler.

Minikonference

Inden bliver der en mini-konference, hvor der vil blive talt om, hvad der skal til for at sætte skub i den grønne omstilling af den tunge transport i byerne herhjemme. Det er Mercedes-Benz Danmark, der er importør af Fuso, som arrangerer begivenheden sammen med Dansk Elbil Alliance.

På konferencen vil man blandt andet høre politiske transportordførere debattere elbil-løsninger. Det er bl.a. Kristian Pihl-Lorentzen, Venstre, ole Birk Olesen, Liberal Alliance og Susanne Zimmer, Alternativet.

Hvorfor en ellastbil ?

Her taler Thomas Harttung, medstifter og bestyrelsesformand i Aarstiderne.com desuden om, hvorfor de har valgt at prøve kræfter med en el-lastbil.

CEO i firmaet Citylogistik, Casper Svensson, fortæller om fremtidens grønne varetransport i byerne.

Produkt- og marketingchef hos Mercedes-Benz Danmark. Mikael Voigt, taler over emnet: Er det praktisk og økonomisk muligt at køre med ellastbiler i de danske byer ?

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk