L.M. Transport i Ans ved Silkeborg er den første vognmandsforretning i Danmark, der har fået leveret den nye Iveco S-Way.

S-Way blev i december præsenteret i Danmark på et landsdækkende roadshow, og nu er det første danske eksemplar så parat til at klare transportopgaver fra hovedsædet i Ans.

Indehaver Leif Møller driver vognmandsforretningen sammen med sin datter Maria Møller. De står i spidsen for en varieret vognpark på omkring 100 lastbiler,

Skal fragte termoruder

”Den nye bil skal bruges til at køre termoruder rundt i hele landet, så det vigtigste har været, at den tilbyder god komfort for chaufførerne. De skal have en behagelig arbejdsdag bag rattet og opleve, at der er plads omkring dem gennem en fornuftig indretning af førerhuset,” siger Maria Møller.

Lastbilen har en 480 hk Cursor 11 motor og er udstyret med et stort Active Space førerhus, der sikrer meget opbevaringsplads til chaufføren.

Derudover er bilen leveret med luksusførersæde, drejeligt luftaffjedret passagersæde og 12-trins automatgearkasse. Den har samtidig Hi-Cruise GPS-baseret fartpilot samt adaptiv fartpilot.

Online opkobling

Mest markant byder den nye S-Way på nye muligheder for online opkobling. Både ejer og chauffør kan dermed foreslå forbedringer på både bil og kørselsmønster i form af DSE – Real Time kørestilsanalyse.

Værkstedet kan også overvåge og opdatere bilen via realtidsdata, uden at den skal tages ud af drift.

Det skyldes den indbyggede Connectivity Box, der er en netværkscomputer, som indsamler, behandler og udveksler data fra såvel chauffør, køretøj som opbygning i realtid.

Lavere ejeromkostninger

”Ivevo S-Way udmærker sig især ved at åbne for helt nye måder at bruge realtidsdata proaktivt på. Det giver langt bedre udnyttelse af ressourcerne, og man opnår en mere effektiv og ubesværet kørsel. Samtidig reduceres de totale ejeromkostninger på sigt,” siger transportkonsulent for tunge lastbiler hos Iveco forhandler Bache A/S, Jonas Kirkegaard, der har leveret lastbilen.

Lastbilen kombinerer god komfort med god kørselsøkonomi og mange nye tilslutnings- og opkoblingsmuligheder.

Positive tilbagemeldinger

”Vi er spændt på at se, hvilken betydning det får for både køreoplevelsen og økonomien, at bilen har så mange muligheder for opkobling og tilslutning. Indtil videre har tilbagemeldingerne fra chaufførerne været meget positive, så det ser fornuftigt ud,” siger Leif Møller.

Ellers tilbyder Iveco en stilstandsgaranti, som træder i kraft, hvis bilen skulle være så uheldig at holde på værksted i over 24 timer.

Bache A/S har iøvrigt deres eget åbent hus arrangement på Uglvigvej 14 i Esbjerg lørdag den 14. marts. Her kan man “Real Time” opleve den nye IVECO S-Way.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk