Den franske bilproducent Renault skal sammen med resten af Renault-Nissan Alliancen ud og finde milliard-store besparelser efter Corona-krisen – men det frugtsomme samarbejde mellem Renault og tyske Daimler bliver ikke berørt.

Det fremgår det af franske og tyske medier.

Samarbejdet begyndte for år tilbage, da de to topchefer for de to koncerner, tyske Dieter Zetsche og franske Carlos Ghosn, fandt sammen som bedste venner og indledte samarbejde – både indenfor varebiler og personbiler.

Tæt venskab

På utallige biludstillinger holdt de pressemøder for hundredvis af pressefolk, hvor de to bilchefer med personlig tiltale som ”Dieter” og ”Carlos” gennemgik muligheder for samarbejde – selvfølgelig for at etablere synergieffekter af dette samarbejde.

Motorer fra Renault har således fundet vej til Mercedes-biler som A-klasse og varebilen Vito, Renault bygger Mercedes Citan varebilen i Frankrig på basis af Renault Kangoo – og Daimlers lille bybil Smart er i dag nærmest teknisk meget identisk med Renaults lille Twingo.

Fortsætter uden Ghosn og Zetsche

Mange troede, at krisen med både Corona og den almindelige økonomiske afmatning – samt Zetsches pension og Ghosn’s deroute fra bilverdenens tinder efter anklagerne om korruption hos Nissan i Japan – havde gjort en ende på det fransk-tyske samarbejde.

Men nej – Renault-Präsident Jean-Dominique Senard udtalte for nylig – på en pressekonference over internattet selvfølgelig – at der kan ventes nye skridt mod øget samarbejde med Daimler.

”Vi har særdeles gode relationer med Daimler – og vi vil stimulere alliancen fremadrettet,” sagde Senard.

Nyheder inden længe

Han uddybede denne udtalelser ved at sige, at Renault fører utroligt positive samtaler med Daimler – og han håbede, at de to koncerner ville melde gode nyheder ud indenfor de nærmeste uger.

Ikke mindst stridighederne indenfor Renault-Nissan alliancen betød, at mange frygtede for fortsættelsen af det gode fransk-tyske samarbejde.

Nu er der da også sket en del i Renault-Nissan alliancen efter at topledelsen i Nissan forleden meldte ud, at de ville neddrosle aktiviteterne i Europa og lade alliancepartner Renault styre de fremtidige bil-teknologier i Europa.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk