Man møder mange varebiler, hvor godset mere eller mindre er ligger hulter til bulter i varerummet.

Det er ikke alene sjusket – det er også livsfarligt. For ved en kollision vil pakkerne fortsætte med samme fart, som da bilen kørte – og selv mindre pakker får en voldsomt vægt, når de rammer adskillelsen til kabinen, og den kan ikke altid holde for presset. Og så er det chaufføren, der sidder nærmest.

Øget nethandel

Nethandlen fortsætter med at øges – og ofte går det hurtigt, for varerne skal leveres meget hurtigt. Alene under Corona krisen er stigningen i leveringer hos Post Nord målt til op mod 40 pct. pr. dag.

Men ofte er der ikke tænkt på lastsikring og tilpasningsdygtig bilindretning. Det er vigtigt at holde transporten og lasten så sikker som muligt.

Gode råd til lastsikring

Sortimo, én af Europas førende leverandører af indretningsløsninger til varebiler. Her deler de tre gode råd til lastsikring i varebilen.

1. Placer din last korrekt
Regel nummer et, når du skal laste varebilen, er, at lasten ikke må påvirke kørestabiliteten. En ændring i lastens tyngdepunkt påvirker køretøjets køreegenskaber, og det er derfor yderst vigtigt, at du lægger din tungere last lavt i bilen og placerer lastens tyngdepunkt så tæt på bilens centrum som muligt.
Det er samtidig en fordel set fra et ergonomisk perspektiv, da du på denne måde undgår tunge løft.

2. Fejlfri sikkerhed med fejlfrit sikkerhedssystem
Når du investerer i systemer til lastsikring, er det vigtigt, at de er egnet til godstransport. Surringsfunktionerne skal være i stand til at modstå tilstrækkelig belastning og samtidig være let justerbare for at sikre lasten. Derfor kan det blandt andet være en god idé at investere i et gulv, der kan hjælpe med at skabe de optimale betingelser for ordentlig lastsikring. Det kan for eksempel gøres med integrerede surringspunkter og muligheden for at fastgøre spændestænger.

3. Skræddersyet bilindretning
For kurerfirmaer kan arbejdsdagen være fuld af uforudsete forhindringer. Det er ikke altid, du kender pakkens størrelse på forhånd, og måske er pakken ikke som forventet. Derfor er det vigtigt at optimere lastrummet for at gøre varebilen så sikker og effektiv som muligt. Det kan du gøre ved at investere i bilindretning med fleksible løsninger, der kan skræddersys til din arbejdsdag – uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk