Fra juni i år kan lastbilerne Mercedes-Benz Actros og Arocs bestilles med en helt ny version af højresvingsassistenten Sideguard Assist.

Den advarer nu ikke blot chaufføren i tilfælde af fare, men den kan også selv bremse lastbilen helt ned – og dermed i endnu højere grad være med til at gøre vejene til en sikrere sted.

Farlig situation

De fleste chauffører vil nok genkende de stressende situationer i tætte gader i byerne med cyklister og meget trafik.

Det gælder især ved svingmanøvrer, hvor chaufføren skal holde øje med alt fra trafiklys, krydsende og modkørende trafik til cyklister og gående trafikanter.

Udfordringen i disse situationer er, at bløde trafikanter ikke nødvendigvis er klar over, at chaufføren i visse situationer måske ikke engang kan se dem. Det det er netop her, at højresvingsassistenten har sine helt store fordele.

Væsentlig opgradering

Sideguard Assist fra Mercedes-Benz kom på markedet i 2016 og overvåger hele højre side af lastbilen og vogntoget – og advarer chaufføren i tilfælde af potentielt farlige situationer i forbindelse med højresving.

Denne funktion har faktisk været tilgængelig siden 2016 – men nu har systemet så fået den væsentlige opgradering, som er den første af sin slags i verden.

Den nye funktion hedder Active Sideguard Assist, og som navnet antyder, så nøjes sikkerhedsfunktionen ikke blot med at advare chaufføren.

Systemer bremser lastbilen

Skulle chaufføren ikke reagerer på en advarsel, kan systemet nu selv tage affære og bremse lastbilen helt ned til 0 km/t ved svinghastigheder på op til 20 km/t.

Mercedes-Benz Trucks er den første producent i verden med et system af denne type med aktiv bremsefunktion og bidrager dermed gevaldigt til at reducere antallet af skader og dødsfald i forbindelse med svingulykker.

Milliarder på forskning

Når det handler om at øge sikkerheden på vejene, har Mercedes-Benz Trucks altid været en pioner i branchen.

Producenten har hvert år investeret milliarder af kroner i forskning og udvikling af assistent-systemer, som hjælper chaufførerne i deres arbejde og øger sikkerheden på vejene for alle trafikanter.

Et af de seneste eksempler på dette er netop den nye Active Sideguard Assist med automatisk bremsefunktion, som nok skal give genlyd hos kunder og politikere.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk