Årets Bil i Danmark 2022 kåres i slutningen af næste måned – men det er i dag tirsdag og i morgen onsdag, at medlemmer af Danske Motorjournalister prøver 27 nyheder i og omkring Jyllands-Ringen ved Silkeborg.

Når journalisterne er færdige onsdag, har de fundet de i reglen fem mest spændende, nye biler – som dermed er i finalen (flere ved stemmelighed.).

De fleste kan blive Van’s

Set ud fra et varebils-scenarie kan de næsten alle ombygges til varebiler på gule plader, men da der ikke er afgift på flertallet af el- og brintbiler, så er det kun, hvis man kan trække momsen, at en gulplade el-bil økonomisk er interessant for alvor.

Men et øget krav om at køre grønt fra i første en række kommuner og offentlige myndigheder til deres samarbejdspartnere – bl.a. håndværkere – betyder, at elektrificerede køretøjer bliver mere interessante. Og der kommer flere og flere af dem.

Mange grupperinger

Flere af de nye biler fås såvel i el-, plug-in hybrid- som benzinudgaver – så som Opel Mokka, DS4 og MG EHS, Citroën C4 og Peugeot 308. Dacia Sandero fås kun med benzinmotor.

El-biler er der rigtig mange af. Audi e-Tron GT, Cupra Born, Ford Mustang Mach-E, Fiat 500-e, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6, Polestar 2, Tesla Y, Volvo XC40 Recharge, Skoda Enyac, MG Marvel R og VW ID.4.

Så er der hybridbilen Yaros Cross fra Toyota og efter flere års pause Lexus. Samt Toyotas nye elbil, som stadig hedder Mirai. Nissan Qashqai kører med mild-hybrid teknologi. Ligesom Renault Arkana.

Typiske Van-udgaver

Set med ”gule” briller finder vi biler som netop Yaris Cross og Sandero – men også Mitsubishi Eclipse Cross, C4, Qashqai, Arkana og 308 – samt Hyundai Tuscon, som altid har været en populær Van model.

Ford Mustang elbilen Mach-E og VW ID.4 tilbydes allerede som Van – og både Audis- og Teslas elbiler kan godkendes som Van. Det gælder også Skoda Enuaq og Kia EV6. Fiat 500-e er dog sværere at ombygge – det sker kun i Italien.

Tidligere har Lexus været populære som Van – men der er ikke taget stilling om Lexus på gule plader i det helt nye program, som netop er introduceret herhjemme.

Mange Van-modeller opstår som en aftale mellem forhandler og kunde.

Deltagerliste Årets Bil i Danmark 2022:
Audi Q4 E-tron inkl. Sportback
Audi E-tron GT
Citroën C4
Cupra Born
Dacia Sandero
DS 4
Fiat 500
Ford Mustang Mach-E
Hyundai Ioniq 5
Hyundai Tucson
Kia EV6
Lexus UX
Lexus NX
MG Marvel R
MG EHS
Mitsubishi Eclipse Cross
Nissan Qashqai
Opel Mokka
Peugeot 308
Polestar 2
Renault Arkana
Skoda Enyaq
Tesla Model Y
Toyota Yaris Cross
Toyota Mirai
Volvo XC40 Recharge
VW ID.4

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk