Koreanske Kia har travlt med nyheder i denne tid – SUV udgaven Sportage er lige på trapperne, og næste projekt er allerede præsenteret: en helt ny Niro, der kun kommer i elektrificerede udgaver. Bilen er klar herhjemme senere på året.

Niro var blandt de første, moderne elbiler herhjemme, og nu følger den moden med en mere coupéagtig form, men større i kabine og varerum – og også udviklet helt fra bunden.

Niro har hele tiden været blandt de mulige Van-udgaver fra Kia – og selv om den kantede udgave nu forsvinder, vil den nye Niro fortsat kunne fås som erhvervslivet lille arbejdshest. Ikke mindst i lyset af, at især det officielle Danmark ønsker grøn transport af deres leverandører.

Konceptbil fra 2019

Eksteriøret på den helt nye Niro bærer stærkt præg af konceptbilen HabaNiro fra 2019. Et  crossover-look kombineret med et tofarvet karrosseri med en bred C-stolpe.

Fronten på den nye Niro præges af den nyeste udgave af Kias Tiger Face-signaturfront fra motorhjelmen til panelet derunder. Den helt nye Niro er blevet større – med en 20 mm større akselafstand på 2.720 mm.

Kia Niro har en 10,25 tommer  touchscreen. Under den centrale skærm er der et varmesystem, som sikrer, at man har nem adgang til betjening – uden at skulle bladre igennem menuer på skærmen.

Hvilesæde til passageren

Vi kan også nævne midterkonsol med elektronisk gearvælger, der fylder meget lidt – og her finder man også trådløs mobiloplader.

Niro har et særligt passagersæde med hvileudformning -som aktiveres med et tryk på en knap, og der er USB stik og tagbøjler i sæderne.

Kabinen er fremstillet med brug af genbrugsmaterialer. Loftbeklædningen er således fremstillet af genbrugt tapet, sæderne er fremstillet af Bio PU med udtræk af eukalyptusblade, og dørpanelerne er lakeret med
BTX-fri lak.

Nye sikkerhedssystemer

Bilen har 6-trins dobbeltkoblings gearkasse i plug in udgaven, og i eludgaven der er forskellige niveauer af regenerering for nem opbremsning, speederslip og genindvinding af energi til at øge rækkevidden.

Kia Niro har fået ny platform, nyt styretøj og multileds bagaksel. Sikkerhedsmæssigt er der flere førerassistent-systemer – bl.a. aktiv nødbremse, kollisionsassistent, automatisk parkering, linjevogter, blindvinkel assistent, adaptiv fartpilot og advarsel mod tværkommende trafik, når man bakker.

Overvåge bilen på afstand

Dertil head-up display, navigation med Google Maps samt såkaldt Valet Mode, der gør det muligt for kunderne at overvåge deres bil på afstand, hvis den bruges af en anden.

Den europæiske version af den helt nye Kia Niro er stadig under udvikling. Endelige specifikationer og teknologier vil blive meldt ud, når vi nærmer os lanceringen senere på året.

Kias dna er bl.a. mærkets unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – fri km i de første 3 år).

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk