Koreanske Kia er nu tættere på at fortælle mere om deres PBV projekt, som koncernen første gang præsenterede i maj måned i år.

Først og fremmest har man redefineret begrebet fra ”Purpose-Built Vehicle” – biler skræddersyede til særlige formål – til ”Platform Beyond Vehicle” – efter Gyldendals ordbøger betyder det platform ud over køretøjet.

Det er svært at blive klog på – men Kia vil officielt lancere sin globale PBV-forretningsstrategi ved elektronikmessen CES 2024 i Las Vegas. Så bliver man nok klogere.

Bredt repræsenteret på messen

Messen er efterhånden blevet en af verdens største messer med elektronik og teknik – og ikke mindst massevis af prototyper fra bilindustrien, hvor sløret for fremtiden løftes.

Kia er bredt repræsenteret på messen fra den 9. til den 12. januar 2024.

Ud over at introducere sin fremtidige PBV-produktlinje og forretningsvision vil man præsentere adskillige PBV koncept modeller.

Total mobilitets løsning

Kia PBV er en “Total Mobility Solution” – total mobilitets løsning – der kombinerer egnede elbiler med avancerede softwareløsninger, der åbner døren til nye forretningsområder og livsstile.

Kia nævnte i maj måned, at man ville være med den første PBV-model i virksomhedens dedikerede PBV lineup i 2025.

Nye tendenser

Den første PBV-model, indtil videre kaldet SW, er udviklet til at imødekomme forskellige behov og nye tendenser i markedet, såsom elektrisk kurérservice, moderne bildeling, samkørsel og B2B (Business to Business) transaktioner takket være dens laste-struktur og en praktisk rummelige kabine.

Efter lanceringen af den mellemstore SW planlægger Kia at udvide sit produktsortiment til store PBV’er, der kan bruges til logistik, levering af friske fødevarer, multi-sæde shuttleservice og mobile kontorer eller butikker.

Celle-metoden

En af de innovative fremstillingsprocesser, der skal implementeres på det nye PBV-anlæg, er kendt som “celle-metoden”, der gør det muligt netop at masseproducere køretøjer med forskellige kundekrav.

Når den første dedikerede PBV-model kommer i 2025, forventer Kia, at det globale PBV-marked er
modnet.

Begyndt med Kia Niro Plus

”Niro Plus er vores første skridt ind i PBV-universet – et marked med stort potentiale for fremtiden,” sagde Sangdae Kim, som er chef for Kias eLCV Business Division, tilbage i maj. (eLCV står for elektriske lette erhvervskøretøjer).

Efterspørgslen efter kurér- og logistiktjenester er steget markant efter den vækst i internethandlen, som har fundet sted i løbet af Covid-19-pandemien.

Udstiller også hardware

Kia har ud over køretøjer dog også andet end biler på messen – bl.a. dedikeret hardware såsom Easy Swap og Dynamic Hybrid modulariserings-teknologier.

Dertil digitale løsninger udviklet under Hyundai Motor Groups softwarefunktioner og planer for global partnerskabsintegration. Kia er en del af Hyundai gruppen.

PBV-udstillingen vil byde på fem konceptmodeller, herunder mærkets første PBV, der er planlagt til masseproduktion fra 2025.

Udviklingsstrategier

Dernæst en række eksklusive PBV-teknologier og en PBV-dedikeret præsentation, der fremhæver virksomhedens softwaredefinerede udviklingsstrategi og planer for partnerskabs-integration – altså samarbejde med andre virksomheder.

Mærkets EV-udstilling (Electric Vehicles – eller elektriske køretøjer) vil introducere Kias vision om ”EVs for All” ved at vise EV3- og EV4-konceptmodellerne sammen med de eksisterende EV9 og EV6 GT modeller.

Livstidsfordele

Samtidig vises de mange livsstilsfordele, kunderne kan nyde godt af fra Kias hurtigt voksende elektriske program.

Kias CES 2024-pressekonference afholdes på hotel Mandalay Bay i Las Vegas kl. 15:00 (Pacific Standard Time) mandag den 8. januar og vil blive livestreamet på www.kia.com.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk