Det er lidt af en win-win situation for bæredygtighed, at Ford i Danmark har valg at gå i samarbejde med den nystartede nye danske tøjvirksomhed – Copenhagen Cartel, som blev kendt i hele landet, da indehaver Katrine Lee Larsen deltog i TV-programmet ”Løvernes Hule” på DRTV i januar i år.

For mens Ford får reklameret for deres nye elektriske køretøjer, Mustang Mach E Van og E-Transit, får Copenhagen Cartel køretøjer til at komme rundt i landet – dels som sælgerbil – dels som rullende showroom og praktisk indsamlingsbil af skrald fra havet.

Nylon fra fiskenet

For firmaets produkter er nemlig produceret af plast og nylon (fra fiskenet), som samles op forskellige steder ved strande herhjemme og i udlandet.

Sidste år indsamlede firmaet, der blev stiftet i 2020, knap to tons affald, og i år fortsætter indsatsen med intensiveret kraft rundt langs de danske kyster.

Samtidig skulle tøjet være særdeles slidstærkt og i en god kvalitet.

Første kunder på banen

Ford er først nu gået på markedet med den 135- og 198 kW kraftige Transit E med 68 kWh litium-ion batteri – men Mustang Mach E har været på markedet i længere tid. Og i øvrigt med stor succes.

De første kunder har allerede fået leveret deres nye E Transit – og der burde ikke være så lang leveringstid lige nu.

Med en rækkevidde på 317 km overgår E-Transit de fleste konkurrenter i klassen.

Kandidat til Van of the Year

Bilen, der er én af topkandidaterne til ”International Van of the Year 2023”, har en række features, som adskiller den fra mange konkurrenter – ikke mindst uafhængig affjedring på bagakslen.

Det øger den i forvejen gode komfort – som de fleste elbiler jo præsterer, da der ikke er nogen støj fra elmotoren. Der er en stille brummen – for EU kræver, at elbiler udsender en advarselstone, så bløde trafikanter har en mulighed for at høre bilen komme.

Katrine Lee Larsen og hendes virksomhed Copenhagen Cartel tapper direkte ind i Fords globale ”sustainability strategy.”

Kæmpe arbejde

”Jeg håber, at vi i fællesskab kan være med til at gøre vores verden bare en lille smule bedre,” siger pressechef Lene Dahlquist, Ford i Danmark.

Hun peger på, at Katrine Lee Larsen og Copenhagen Cartel udfører et kæmpe stykke arbejde for at bekæmpe plastikforureningen i havene omkring os.

”Det er tydeligt, at arbejdet ikke kun ligger i den fysiske indsamling af affald, men i lige så høj grad i at sætte fokus på vores alle sammens forbrugsvaner og øge vores fokus på genanvendelse og bæredygtighed.”

Roadshow frem til september

Frem til september kører Copenhagen Cartel rundt i landet som en del af deres ’Roadshow’, og i den forbindelse vil der være mulighed for at deltage i diverse clean-up events samt at opleve den ombyggede E-Transit som pop-up shop.

Og der er plads til masser af plastaffald – for bilen laster over en tons. Og med 11 kubikmeter varerum, er der god plads. Hvis det ikke er nok, må bilen trække en mindre 750 kg trailer.

Parringssensorer for og bag, nødbremse og linjevogter sørger for sikker kørsel – bilen kan endda fås med adaptiv fartpilot.

Sprede vores budskab

Hos Copenhagen Cartel omgiver man sig med ligesindede, der elsker havet lige så meget, som de selv gør.

”Jo flere, der støtter vores mission, jo større forskel kan vi gøre. Samarbejdet muliggør, at vi kan komme rundt i landet og sprede vores budskab – samt gennemføre endnu flere oprydningsopgaver langs de danske strande og dermed fjerne mere plastik og affald, ” siger Katrine Lee Larsen, founder og CEO, Copenhagen Cartel.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk