I Danmark er det mest normalt, at chauffører i deres travle hverdag stiller deres træsko på øverste udvendige trin på lastbilens førerhus – for ikke at slæbe snavs og mudder ind.

Fordi døren lukker og skaber et rum, så træskoene ikke falder ud under kørslen – er det en tudsegammel løsning. Så er de klar til at tage på, når man skal ud på vejen igen. Men man kan jo ramme ved side af – så træskoene ender på jorden.

Men nu har Carsten Lykke fra Lastbilmægleren i Hedensted opfundet en effektiv, vandtæt og elegant løsning for chaufførerne, hvis de vel og mærke kører i den nye DAF XG eller XG+. Nemlig et kombineret handskerum og skotøjsæske – som monteres på øverste trin.

Træsko og arbejdshandsker

For der er nu både plads til træsko og arbejdshandsker på trinnet øverst oppe.

”Jeg har i samarbejde med en glasfiberspecialist udviklet et skræddersyet opbevaringsrum til både handsker og træsko til montering i den øverste trinkasse i førersiden,” siger Carsten Lykke.

Med denne løsning slipper chaufføren for først at lægge handskerne i det store, udvendige opbevaringsrum og derefter at stige ind i bilen og sætte træskoene løst på det øverste trin.

Udskæring i panelet

Lastbilmæglerens enkle men geniale løsning kan både monteres på de nye DAF XG og XG+-modeller, som Carsten selv leverer fra nye – men også leveres til andre lastbilforhandlere og opbyggere for eftermontering. Så måske ”æsken” kan tilpasses et andet mærke end DAF.

Ved eftermontering medleveres en skabelon til markering af udskæringen i det øverste panel, så udskæring og pasform bliver perfekt, og behovet for efterfølgende lakreparation elimineres.

Selve opbevaringsrummet er støbt i glasfiber og overfladebehandlet med gelcoat, så det kan støbes fast i det øverste panel under førerdøren. Det leveres umalet, da gelcoaten giver en modstandsdygtig og rengøringsvenlig overflade.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk