Et anderledes dynamisk design og fyldt med nyeste teknologier fra bilverdenen – det er den nye Note fra Nissan, som præsenteres på biludstillingen i Genève i begyndelsen af marts måned.

Nissan Nordic Danmark forventer fortsat at kunne udbyde bilen som gulpladebil selv om den indvendige højde bagtil er gået fra 1.550- til 1.535 mm. Varebiils-reglerne er en højde på minimum 600 mm og en længde på 1.200 mm.

Note hører til B-segmentet – sammen med f.eks. VW Polo. Note bygges på Nissans britiske fabrik i Sunderland, hvor også Qashqai, Juke og fra i år også elbilen Leaf bygges.

Udviklet til køreglæde
Konstruktionen og udviklingsarbejdet er udført af Nissan Technical Centre Europe (NTCE) i både Storbritannien og Spanien.

Note kommer i tre udstyrsniveauer, som allerede er kendte: Visia, Acenta og Tekna.

Til forskel fra bilens japanske og amerikanske søstermodeller, er den europæiske Note udviklet til de mere køre-glade europæere med en mere sporty undervogn og affjedring samt en mere direkte styring, som passer til det europæiske vejnet.

Fører-assistance
Moderne kommunikationssystemer som Bluetooth er standard på de fleste udgaver.

Den nye Note bliver den første bil i verden, der i B-segmentet kan tilbyde Nissans nye Safety Shield – en pakke bestående af teknologier, der indtil nu kun kunne fås i dyre biler i de større segmenter.

Systemet tilbyder tre funktioner: advarsel om biler i den blinde vinkel, vognbaneassistent og et avanceret Moving Object Detection-system. Denne kombination sætter nye standarder for fører-assistent-systemer i klassen.

Vidvinkel-kamera bagpå
Alle tre funktioner benytter vidvinkelkameraet bagpå, som giver et tydeligt billede uanset vejret takket være en indbygget vaske-/tørrefunktion. Også et eksempel på Nissans måde at tænke fremad.

Fordelene ved Safety Shield er mange. Det reducerer ikke blot risikoen for ulykker, men holder også chaufførerne bedre informeret om omgivelserne, så risikoen for buler eller ridser minimeres.

Parkeringshjælp
Den nye Note er endvidere den første bil i B-segmentet med Around View Monitor (AVM) – Nissans roste parkeringshjælp med billede i fugleperspektiv, der giver perfekt overblik over bilen.

Dette avancerede, men meget anvendelige system gør det nemmere at parkere og gør det mere behageligt at køre i byen, da det hjælper med at nedsætte risikoen for skader under parkering.

95 gram CO2 pr. km.
Note får miljørigtige motorer med lave CO2-udslip. Fra kun 95 g/km og med start-stop-system som standard i alle udgaver.

Der kan vælges mellem en 1.2 liters benzin motor med 80 hk og 5-trins manuelt gear, 1.2 DIG-S benzin motor med 98 hk såvel med CVT-trinløst automatgear – som med 5-trins manuelt gear samt en 1.5 dCi dieselmotor med 90 hk med 5-trins manuelt gear. I alt tilbydes 4 varianter og 3 udstyrsniveauer.

Praktisk indrettet
Den nye Note er designet til at være praktisk. Bagsæderne i personbils-udgaverne kan ligesom i den nuværende model køres frem og tilbage.

Det forskydelige bagsæde giver mulighed for at vælge mellem maksimal bagagerumsplads og maksimal benplads ved bagsæderne – begge er blandt klassens bedste. Dertil kommer en dobbelt bagagerumsbund.

En anden plads på markedet
“Den nye Note er ikke kun en direkte erstatning for den nuværende Note. Det er en helt anden bil, som har en helt anden plads på markedet. Med sin plads i hjertet af B-segmentet udfordrer den nye Note de bedst sælgende konkurrenter med sit flotte design og førsteklasses teknologi, der er til at betale. Vi er meget spændt på at udvide vores række af små biler med en så attraktiv og avanceret ny hatchback, udtaler Paul Willcox, som er Senior Vice President for Nissan Sales and Marketing i Europa.”

Salgs-start i efteråret
Priser og specifikationer offentliggøres, når salgsstarten i Europa indledes i løbet af efteråret 2013.

Produktionen af den nye Note begynder til sommer, og salget i Danmark forventes at finde sted i efteråret 2013, oplyser Ann Strøby, der er informationschef i Nissan Nordic Danmark.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk