Volvo er ejet af kinesiske Geely, men kineserne blander sig ikke i svenskernes måde at bygge biler på – det ville være som at slagte hønen, der lægger guldæg.

På Genève messen kan man så se Volvos nyeste aktiviteter –og det er ikke bare en enkelt nyhed – man har bare overarbejdet nærmest alle bilmodeller.

Ny S80 og V70, ny S60 og V60 og ny XC60 og XC70. Dertil opdateret V40 og ny V40 Cross Country og så lige V40 Plug-in.

De fleste på gule plader
Alle V og XC modeller kan også fås på gule nummerplader – og salget en de senere år steget støt.

”Vi har fået skruet på motorerne, så eksempelvis en V40 kun udgaver 88 gram CO2 pr. km. – det ses sjældent i denne størrelse biler. Så vores forhandlere er tilfredse med den nye og fornuftige model pallette, siger pressechef Jan Larsen fra Volvo Danmark.

Passer få cyklisterne
På sikkerhedssiden er Volvo altid god for en historie – og i Genève har man igen spændende nyt i form af øget sikkerhed for flere bløde trafikanter.

Det begyndte med front-airbag, som greb fodgængeren i form af en udvendig airbag. Den er nu forbedret, så den er lige så blid mod cyklister, der kommer galt af sted.

Aktive xenon-forlygter
”Den kommer med i vores sikkerhedspakke til omkring 40.000 kroner – eller halv pris på gule plader. Samtidig præsenterer vi de aktive xenon lygter, der automatisk blænder ned for modkørende bilister – men kun i den side, som vender ud mod midterstriben – fjernlyset, der lyser op i højre side af vejen, blændes ikke ned. Derved kan man stadig se, om der er cyklister og gående i højre side, siger Jan Larsen.

Han vil gerne appellere til politikerne at præmiere sådanne sikkerheds-tiltag, så de ikke bliver så hårdt beskattet.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk