Et stort udsnit af bilproducenter i verden producerer såvel benzin-, diesel- og elektrificerede køretøjer.

Det så man senest på IAA Mobility messen i München for nylig, hvor bl.a. Mercedes-Benz ville køre en omgang med med f.eks. diesel som tilvalg til motorprogrammet for deres E-serie.

En stor konkurrent til Mercedes personbiler i Europa er Volvo – men her har man nu valgt at satse 100 procent på el til Volvos biler fremover.

Diesel størst i 2019

For bare fire år siden var dieselbilen den klart største indtægtskilde for Volvo Cars i Europa, og sådan var det for de fleste bilproducenter. Dengang var hovedparten af de solgte biler på kontinentet drevet af dieselmotorer. Det har ændret sig.

Produktionen af dieselbiler stopper i begyndelsen af 2024, meldte Volvo ledelsen ud i forbindelse med Climate Week NYC i New York.

Det gør Volvo Cars til en af de første traditionelle bilproducenter, som tager det skridt mod fuld elektrificering.

Klimaneutral 2040

Beslutningen understreger Volvo Cars’ ambition om kun at sælge fuldelektriske biler i 2030.
I 2040 er målet, at virksomheden skal være klimaneutral. Strategien repræsenterer en af branchens mest ambitiøse transformationsplaner.

”Elektriske motorer er vores fremtid, og de er overlegne i forhold til forbrændingsmotorer. De støjer mindre, vibrerer mindre, har lavere vedligeholdelsesomkostninger for vores kunder og nul udstødningsgasser,” udtaler Jim Rowan, der er CEO for Volvo Cars.

Allerede for et år siden meldte Volvo Car Denmark ud, at salget af biler, der udelukkende kører på benzin eller diesel, ville stoppe øjeblikkeligt.

Danmark som nummer to

På det tidspunkt var Danmark det andet marked, som stoppede salget af rene fossilbiler.
Volvo Cars beslutning om at stoppe produktionen af dieselbiler er utrolig vigtig for hele den globale bilindustri, er meldingen fra Volvo-toppen i Danmark.

”Vi er med til at presse en samlet industri i retning af at blive fuldelektrisk. Vi er i Danmark forløbere, fordi de danske forbrugere har vist stor interesse for vores elektriske modeller, og nu kommer resten af verden mere med,” siger Sarka Heyna Fuchsova, der er CEO i Volvo Car Denmark.

Branchen er forpligtet

Det er på høje tid, at industrien og politiske ledere træder beslutsomt frem og handler for at bekæmpe klimaforandringer, mener man hos Volvo.

”Vi er forpligtet til at gøre vores del og opfordrer vores kolleger og de politiske ledere rundt om i verden til at gøre deres,” siger Jim Rowan.

Anders Kärrberg, der er Head of Global Sustainability, deltog i et arrangement organiseret af Accelerating to Zero Coalition (A2Z) under årets Climate Week NYC.

En koalition

A2Z er en koalition af Volvo Cars og andre underskrivere af Glasgow-erklæringen om Zero Emission Vehicles, der blev lanceret under COP27 i Sharm El-Sheikh, Egypten – i november 2022.

Med A2Z har Volvo Cars mulighed for at samarbejde og koordinere initiativer med andre aktører for at nå det fælles mål om ”at gøre 100 procent af det globale salg af nye biler og varevogne fri for udstødningsgasser inden 2040 og senest 2035 på førende markeder.”

 

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk