Ford stiller op som sponsor for uafhængige film under Cannes film-festivallen – nu kører projektet ”Cannes in a Van” for syvende gang med rullende biografforestillinger.

I år med den nye Transit Custom, som arbejder som rullende minibiograf i byens gader – og viser de film, som ikke kører på de store lærreder i byens biografer og filmcentre.

Film-freaks strømmer til
Med sit iøjefaldende udseende med gul/orange bemaling strømmer mange film-freaks til den specielle bil. I år med flere film end nogensinde – og med et særligt European Van d’Or Awards for de uafhængige film som højdepunkt i september måned.

”Cannes in a Van” starter op i Cannes – og viser ud over nye film også vinderfilmene fra 2012 festivallen. Under Cannes festivallen er den spektakulære Transit parkeret på Boulevard de la Croisette tæt ved den rigtige festivals center.

Inspirerende at vise film
Andy Greenhouse, som er blandt initiativtagerne  til Cannes in a Van, føler det et privilegium at gentage projektet i år.

“Det har været inspirerende at vise film fra 2012 som “82” og “Taking Life” – og give dem den nødvendige fokus, siger Greehouse.

Efter Cannes festivallen vil film-bussen fortsætte til andre film-festivaller i Europa. Hele showet slutter med Van d’Or priserne i London i september.

Dicaprio ikke eneste lykke
Den særlige Transit filmbus med lang akselafstand er helt specielt prepareret til opgaven – opbygget med en 55 tommer plasma skærm i varerummet, hvor filmene vises.

For at lokke film-interesserede til, som ikke kun går efter topnavne så som Leonardo Dicaprio, er der reklameskilte på taget af bilen – monteret på Transit Customs integrerede tagrælinger.

Opfundet af entusiaster
“Cannes in a Van” er opfundet af to britiske film-entusiaster, som havde en plan om at vise uafhængige filmprojekter  på Cannes festivallen – verdens største film-festival.

“Vi indrettede en gammel Ford Transit varebil med en TV-skærm i varerummet i 2007 – og siden har der været tale om tilbagevendende begivenhed, siger Andy Greenhouse.

Ford Transit Custom vandt iøvrigt Van of the Year titlen for 2013 – og har som eneste varebil i sin klasse opnået fem stjerner I EuroNcap crashtest.

Se mere på www.cannesinavan.com.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk