99.900 kroner plus er begyndelses-prisen på den nye Kangoo, som snart er ude hos forhandlerne i Danmark.

Prisen indikerer, at den danske importør satser ganske anderledes end før, hvor den billigste Kangoo Van kostede over 130.000 kroner plus moms – og var endda dyrere end dens tyske ”fætter” Mercedes-Benz Citan, som Renault bygger for Mercedes – sideløbende med Kangoo. Der er dog tale om den korte udgave. Prisen for den gamle model var i den længere udgave.

Markedsleder i Europa
Kangoo har siden lanceringen i 2008 været markedsledende i Europa med 17,5 pct. – og der er langet 400.000 eksemplarer over disken. Med de nye priser – samtidig med et vellykket facelift – er der håb om at Danmark bedre kan følge trop med de andre EU-lande.

I den nye Kangoo er der desuden kommet nye interiør, nye baglygter og sidespejle samt plads til tre passagerer i kabinen. Samtidig er serviceintervallerne øget fra 30.000- til 40.000 km.

Ambitioner hos importøren
 ”I øjeblikket er Renault Danmark i nummer fire på salgsstatistikken over varebilmærker herhjemme. Det skyldes primært salget af Trafic og Master. Men vi har højere ambitioner. Vi skal have gang i vores salg af ombyggede personbiler til varebiler, og så skal vi gøre den nye Renault Kangoo til en succes. Det har vi nu produktet og prisen til”, siger LCV manager Jonas Nielsen fra Renault Danmark her inden salgsstarten.
 
Der lægges ud med fire udgaver af Kangoo – og for første gang kommer den korte udgave i handelen – kaldet Compact – der er 3,9 meter lang, har en maksimal lastevne på 574 kilo, en totalvægt på 1.785 kilo og lastrumsvolumen på 2.3 kubikmeter. Det er denne version, der i en kampagneperiode frem til 30. september kun koster 99.900 kroner. Den fås alene med 75 hk dieselmotor.
 
Express og Express Maxi
Derudover fås Renault Kangoo Van i Express versionen, hvor længden er knap 4.3 meter, lastevnen 741 kg og totalvægten 1.930 kilo. Her er lastrumsvolumen tre kubikmeter. Længste version er Kangoo Express Maxi, der ikke har været på markedet herhjemme før – den er 4.6 meter lang, laster 907 kg, har en totalvægt på 2.200 kg og rummer fire kubikmeter.
 
Der er kun valg mellem 75 hk diesel og 90 hk diesel. Kangoo Compact fås som nævnt med 75 hk diesel, der har et forbrug på 21,3 km/l. Denne motor kan også fås med stop&start systemet, der gør at brændstoføkonomien er forbedret, så den klarer 23.3 km/l. Express og Express Maxi har 90 hk diesel, og begge modeller har stop&start systemet.

Spartansk basisudgave
Basisversionen  Compact er uden de store udstyrsdetaljer. Her er der skåret ind til benet – uden det går ud over hverken komfort eller anvendelighed.

Vælger man udgaven Access er man oppe i den længere udgave, der byder på mere komfort og bedre økonomi – samt mere plads i varerummet. Her får man også standard stop&start teknologi, hill start assist (bakkehjælp), radio med MP3 afspiller, skydedør i højre side og asymmetriske bagdøre.
 
Ønsker man endnu mere komfort hedder løsningen Express. Her er aircondition, midterarmlæn med opbevaringsplads og el-sidespejle standard.
 
Spar 10 pct. brændstof
For at få optimeret kørslen, vil der i den nye Kangoo være en gearskifte-indikator, ligesom det er muligt at aktivere en ECO mode knap – der kan spare op til 10 procents brændstof.  Disse enkeltdele er samlet betegnet Energy Smart Management system.
 
Helt nyt er også, at den nye Kangoo nu kan fås med R-Link systemet, der via en 7 tommer skærm indeholder TomTom® LIVE navigation, radio, og muligheden for at downloade mails direkte i bilen. Desuden vil der være en række apps som man kan benytte. Eksempelvis Google. 

Når det gælder sikkerhed, kan Kangoo fås med den seneste version af stabilitetssystemet ESC og bakkamera, der er indbygget i førerens solskærm. R-link koster i Kangoo 9.200 kroner plus moms
 
Kangoo Z.E. Van of the Year 2012
Alle Kangoo producers på Renaults Maubeuge fabrik i Nordfrankrig, hvor søsterbilen Mercedes Citan som nævnt i øvrigt også produceres. Det betyder også, at mange af de ting, der er tilgængelige på Mercedes Citan også vil genfindes i Kangoo. Blandt andet den såkaldte girafluge over bagdøren til transport af  f.eks. stiger.
 
Renault Kangoo ZE – el- versionen af Kangoo  – fortsætter i den nye udgave. Bilen blev valgt til Van of the Year for 2012. Inden den internationale titel, blev den faktisk kåret til Årets Bil i Danmark 2012. Den er den bedst sælgende p.t. af alle Renaults elbiler.

Nu med lyd-advarsel
Den får også med de nye detaljer, som dieselversionen har. Derudover er der sket dette Opladningen sker ikke længere på siden af bilen, men som i den helt nye personbil Renault Zoe. Nemlig i fronten, hvor der bag det store Renault logo gemmer sig opladnings-stik.

Fra Renault Zoe kommer også ZE – Voice. En særlig lydkilde, hvor chaufføren kan advare  andre trafikanter – især vigtigt i byen. Mellem 1-30 km/t udsender Kangoo ZE en lyd, der advarer bløde trafikanter om bilens tilstedeværelse.

Fakta om priser:
Renault Kangoo Compact.: 99.900 kr. (75 hk diesel – 3.9 meter lang-lastevne 574 kg.)
Renault Kangoo Access: 125.900 kr. (75 hk diesel – 4.3 meter lang –lastevne 741 kg.)
Renault Kangoo Express: 137.900 kr. (90 hk diesel – 4.3 meter lang –lastevne 741 kg.)
Renault Kangoo Express Maxi: 154.900 kr. (90 hk diesel – 4.7 meter lang – lastevne 907 kg.)
Priserne på den eldrevne Kangoo er endnu ikke offentliggjorte.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk