Ford har ikke haft så stort held i VM Rally i en lang årrække, men nu prøver Ford noget nyt. Næste år stiller man op med to identiske og specialbyggede Ford Ranger i Dakar Rally, der finder sted i Sydamerika 5.-18 januar næste år.

Bilerne er bygget på Ford fabrikken i Silverton nær Pretoria – og præparerede til ralliet i Sydafrika i et samarbejde mellem Fords Ranger-team, der stod for udviklingen af seriemodellen, Fords SVT racing-division og  Pietermaritzburg-baserede Neil Woolridge Motorsport.

Logistikopgaverne er lagt i hænderne på  South Racing i Frankfurt am Main i Tyskland.
De er masser af opmærksomhed på løbet – i år fulgte over en milliard seere begivenheden på TV, og 4,6 mio. tilskuere valfartede til Sydamerika for at følge løbet.

Test-start i august
Den ene af bilerne er allerede helt færdig – og testforløb begynder man med i august. Bil nummer to er ved at blive opbygget og ventes klar i slutningen af oktober.

På servicesiden følges bilerne af et service-team på 24 personer, der bl.a. kører i en række offroad MAN 6×6 lastbiler samt i MAN T4 Racetrucks.

Folkene, der er sat på opgaven, er kompetente – Stott Racings ejer Scott Abraham har traditioner i Sydafrikansk motorsport

I de ti år, han har været I Europa, har han været team-manager for X-Raid BMW/Mini og Overdrive Toyota. X-Raid Mini vandt i øvrigt sidste års Dakar Rally med Stéphane Peterhansel bag rattet.

De to Ford-hold
Bag rattet i rallybilerne er hyret sydamerikanerne Lucio Alvarez og Ronnie Graue, som blev nummer fem i løbet i 2012 og lå på tredjepladsen, da de fik tekniske problemer – men de kørte sig op fra en 27.- til en 10 plads.

Andet holdet består a et sydafrikansk hold med Chris Visser som kører og Japie Badenhorst som co-driver. De er kendt I deres hjemland for cross country race – og vandt i 2011 det lokale mesterskab. Lige nu er de blandt favoritterne til at vinde 2013 Donaldson South Africa National Cross Country Championship.  Vi vil være I Dakar for første gang.

Det 35. Dakar Rally
Det er det 35. Dakar Rally næste år – og nummer syv i rækken af løbene i Sydamerika. Løbet starter I Rosario i Argentina og slutter Valparaiso, Chile efter 13 etaper på 8.500 km. I år vil der også blive kørt i Bolivia.

Man kan følge forberedelserne til løbet og selve løbet på både Facebook, Twitter og Instagram.

Tekniske data Ford Ranger “Dakar”:
Køretøj: Ford Ranger 4×4 Double Cab.
Regelsæt: FIA/ASO T1.
Motor Ford V8 5-liter 4V aluminium.
Motorstyring: Magneti Marelli.
Ydelse: 349 hk ved 4.500 omdr.
Moment: 560 Nm ved 4.150 omdr.
Topfart: 170 km/t.
Forbrug mellem 1,1- og 3,6 km/l.
Karosseri: Kompositmaterialer.
Affjedring: Uafhængig for og bag.
Bremser for/bag: Brembo vandkølede/luftkølede        
Gearkasse: 6 trins sekventiel.
4×4: Permanent.    
Dæk: Michelin 285/85-16
Vægt: 1.975 kg.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk