Det er noget af en milepæl for Syddansk Erhvervsskole og AutoVidencenter Vejle, SDE at de nu  har investeret i en ny Volvo FH til undervisningsbrug.

”Hermed vil vi fortsat kunne tilbyde markeds- og brancherelevante uddannelser i top: Vi vil have erhvervsskolernes bedste lastvognsgrej og vi vil levere de bedste svendeprøver – branchens bedste lærlinge, siger Henning Wesselhof Jacobsen, der er afdelingsleder i SDE.

 SDE’s mål er at uddanne langt størstedelen af de danske lastvogns¬mekanikere – og sikre dem den bedste uddannelse.

Uddanner de fleste
”Lige nu uddanner vi flere end otte ud af 10 lastbillærlinge i Danmark, og andelen er stigende. Interessen fra lastbil-importørerne er betydelig, der er fremgang på værkstederne – og vi er af samme grund midt i en større opgradering af hele skolen.

Torben Pihler, Volvo Group Trucks’ kompetenceudviklingschef, mener, at trenden er positiv på værkstederne.

”Vi har travlt, og når vi læser i fagpressen, at det allerede nu er svært at skaffe dygtige mekanikere, så skal vi samarbejde om at markedsføre lastvognsfaget. Mange unge med interesse for elektronik og mekanik skal kunne se sig selv som en del af dette spændende fag, siger Torben Pihler.

Ny FH viser vejen frem
Han peger på, at en Volvo FH er et godt billede på, hvor avanceret faget er.   

”Med det tætte samarbejde med SDE understreger vi i Volvo Group Trucks, at vi fortsat ønsker det højeste uddannelsesmæssige niveau for fortsat at sikre kompetente Volvo-medarbejdere de kommende år, siger Torben Pihler.

Thomas Klüver, salgschef hos Autohuset Vestergaard A/S, har formidlet salget.

Vigtigt niveau
Den nye bil i Syddansk Erhvervsskole og AutoVidencenter Vejle er en FH 12 Euro 6 med fuld sikkerhedspakke, radar, ACC og fuld komfortpakke, så det er fantastisk lastvogn, skolen har anskaffet.

Med et udstyrsniveau, som rigtig mange vognmænd tilbyder deres chauffører, vil lastbilen repræsentere det sikkerheds- og komfortniveau, som lærlinge og kursister vil skulle kende til for at arbejde på  en moderne lastbil.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk