Den første CNG naturgasbus med Euro6 motor fra MAN er netop kommet til Danmark og skal indsættes på ruter i København.

Det sker i et samarbejde mellem Arriva, Movia og Trafikstyrelsen.

Der er tale om en bus af typen Lions City. Den har en længde på 13,7 meter og har tre aksler – og kan transportere 43 siddende og 74 stående passagerer – i alt 117 passagerer.

Med sin nye Euro 6 motor er MAN Euro 6 CNG bussen noget af det mest miljørigtige, der findes på markedet. Bussen er også støjsvag.

Også på biogas
Bussen kan også køre på biogas, hvilket gør den CO2 neutral. Det sker dog p.t. kun i begrænset omgang, da biogassen ikke er så udbredt endnu. Euro6 miljøkravet blev lovkrav for tunge køretøjer fra 1. januar i år.

Der er i Danmark en stigende interesse fra kommuner, regioner og staten for at den kollektive transport skal være så miljøvenlig som muligt. Derfor er busser med gasmotorer kommet i fokus, når der skal købes ind til den kollektive transport.

Flere byer med gas-standere
Flere byer i Danmark har fået tank-standere – bl.a. Skive, Fredericia og København. Og flere byer er på vej.

Mange lande i Europa har årevis brugt naturgasdrift, som det foretrukne drivmiddel, herunder også vores nabolande Norge og Sverige, hvor flere hundrede CNG busser nu er i drift.

MAN er en af de førende producenter af busser med naturgasdrift og er bl.a. markedsledende i både Norge og Sverige. Derfor har MAN været klar med den nyeste teknologi – naturgasmotorer med Euro 6 norm – siden begyndelsen af 2014.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk