På grund af strenge importregler i Brasilien nåede 20 paller TV-udstyr fra Danmark først frem til VM i Brasilien i sidste øjeblik.

Danmarks herre-fodboldlandshold er som bekendt ikke med til VM i Brasilien – men mange danske TV stationer er med, når det går løs sent i aften i Sao Paulo mellem værtslandet Brasilien og Kroatien.

Det kan de bl.a. takke transport- og logistikvirksomheden DB Schenker for. Der var meget lidt tid til transporten af TV-udstyret fra det internationale Melodi Grand Prix i København til VM i fodbold – og strenge importregler i Brasilien gjorde blot udfordringen større.

Kort transporvindue
”Set med danske øjne var den største udfordring, at alt TV-udstyr først var klar til forsendelse efter Eurovision Song Contest, det vil sige i slutningen af maj måned. Det gav et kort transportvindue,” siger Peter Steenberg, Department Manager Air Import og ansvarlig for ”DB SCHENKERsportsevents” i Danmark.

Brasiliens strenge importkrav gav DB Schenker i Danmark et yderligere tidspres. Men man har mange års erfering med transport til store musik- og sportsbegivenheder

”Takket være et godt samarbejde med DB Schenker i Brasilien, fik vi forhåndsgodkendelserne i hus, og det lykkedes at få de 20 paller med dansk TV-udstyr frem i tide,” siger Peter Steenberg.

10 tons ud – 20 tons retur
Hans danske team står ligeledes for returlogistikken – som ofte stiller store udfordringer. For eksempel rejste det brasilianske team til VM i 2006 med 10 tons udstyr, mens de fløj retur med 20 tons efter spillernes shoppingture.

Nu er der åbenbart ikke så meget TV-udstyr til stede på kloden til at dække flere store events samtidig. For umiddelbart i forlængelse af de Olympiske Lege 2014 i russiske Sochi skulle TV-udstyr så som skrøbelige kameraer, sendevogne og monitorer sendes videre til Brasilien – men det er dog ankommet planmæssigt til begivenhederne i Brasilien.

Søfragtcontainerne har påbegyndt deres rejse længe inden, at  åbningsfløjtet lyder til den første kamp mellem Brasilien og Kroatien. Størstedelen af det meget skrøbelige sendeudstyr er imidlertid blevet transporteret pr. luftfragt, kort tid før verdensmesterskaberne indledes.

Andet end støvler og trøjer
Næsten halvdelen af landsholdene benytter DB Schenker til transport af udstyr til deres lejre, og der er tale om meget mere end bare fodboldstøvler og trøjer til de professionelle sportsudøvere. DB Schenker transporterer også massageborde samt trænings- og fitnessudstyr.

Transport- og logistikvirksomheden transporterer nemlig en stor mængde teknologi- og hold-udstyr til Brasilien. Deres logistikspecialister sender ialt 230 søfragt-containere og 270 tons luftfragt fra hele verden til VM-spillestederne.

Det internationale mediecenter i Rio de Janeiro vil være den centrale “sportsplads” for medierne.

40 fodbold-logistikeksperter
Et team bestående af 40 medarbejdere vil med støtte fra DB SCHENKER-sportsevents’ mange fodbold-logistikeksperter fra hele verden være på stedet for at yde den nødvendige service på forskellige tidspunkter.

DB Schenker skal i øvrigt også transportere strøm- og køleanlæg samt en stor del af cateringen til begivenhederne – og dermed skal man sikre, at alle funktionærer og gæster har det, som de behøver til fodboldkampene.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk