Berømmelsens tinder og luksusbilen Bentley hører sammen – men nu går det engelske adelsmærke skridtet videre med den nye firehjulstrukne SUV, der forener ultimativ luksus og terrænegenskaber.

Bilens navn er Bentayga, som også er navnet på en spektakulær klippeformation på De Kanariske Øer.

I en video fra fabrikken ser man den nye luksus SUV forcere vanskeligt terræn – uden at vise for meget af bilens design. Men den minder meget om den prototype, man under stor bevågenhed udstillede på bilmessen i Genève i 2012.

Feed back fra publikum
Som sædvanlig vil en fabrik vise deres ideer for publikum for at se reaktionerne – og derudfra tage stilling til, om man vil sætte bilen i produktion.

Mange var dengang begejstrede – men der er altid en gruppe, som mener, at en luksusbil ikke skal være 4×4-bil – ligesom der var skepsis, da Porsche lancerede deres Cayenne, som nok står for en del af komponenterne til Bentayga. VW ejer jo Bentley – og man har en stor komponentbank til rådighed.

En Cayenne har bl.a. elektronisk styret firehjulstræk, som nok også finder vej til Bentley Bentayga.

Konkurrent til Range Rover
I hvert fald vises den færdige model senere i år – måske allerede på Genève udstillingen her i marts måned. Den kommer på markedet i 2016.

Der vil med garanti være mange velhavende personer, som vil glæde sig til Bentayga – og måske kan fravriste Range Rover titlen som terrænbilernes konge. Bentley er for kronede hoveder, hvad Range Rover er for landadelen.

Måske Bentayga er noget for vores egen Kronprins Frederik, der jo er kendt for sin interesse for ekstrem-sport

Halv pris på gule plader
Wolfgang Dürheimer, formand og CEO i Bentley Motors, har disse kommentarer til den nye superbil:

”Bentayga er et navn, der reflekterer, hvad vores SUV vil gøre bedre end nogen anden bil i verden – kombinere det bedste automotive luksus med fremragende ydelse og bringe Bentley oplevelser til nye omgivelser.”

Priser oplyses der intet om – men en Cayenne Turbo S koster 2,6 mio. kroner på hvide plader, hvor gulpladeprisen vil ligge på cirka halvanden million kroner plus moms. En Bentley Bentayga vil måske lande på fire mio. kroner – og det betyder, at man kan få den opbygget for måske 2,5 mio. kroner plus moms. Men så er der da også sparet en del.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk