Man sidder 59 millimeter højere i den nye Sportsvan end i en anden Golf – og det betyder rigtig meget, når man bruger bilen som erhvervskøretøj, hvor man måske tit skal ind og ud af bilen. Bilen sælger allerede rigtig meget som gulpladebil – fordi den er meget mere fleksibel end en Golf stationcar som Van – og så er den virkelig elegant formgivet.

Sportsvan hed før Plus – men ud over navneforandringen byder den nye model på langt mere komfort. Bilen er noget lettere end Plus-udgaven, selv om der er mere udstyr. Det skyldes bl.a. øget brug af letvægts-materialer.

Vi har prøvet den nye bil i den topudstyrede Highline udgave med en 1,6 liters TDI-dieselmotor på 110 hk. til godt 180.000 kroner plus moms standard.

Masser af sikkerheds-udstyr
Highline-standardudstyret omfatter i øvrigt rigtig meget – så som regnsensor, 2-zone klimaanlæg, elektronisk spærredifferentiale, træthedsregistrering, PreCrash sikkerhedssystem samt fartpilot med hastighedsbegrænser. Dertil multimediesystem med Bluetooth, 5,8 tommer touch-screen, USB-stik og elopvarmede sprinklerdyser.

Testbilen var desuden udstyret med en par udstyrspakker, der samler især en masse sikkerhedsudstyr for kunderne.

Der var således hægtet en såkaldt DK-pakke Highline til 9.600 kroner plus moms – med bl.a. bakkamera, parkeringssensorer for og bag samt elektrisk indklappelige sidespejle – og en D-komfortpakke til knap 6.000 kroner plus moms – med adaptiv fartpilot, City energency brake (nødbremsesystem), Frontassist og multifunktionsrat i læder – endda med varme.

Kan anbefales
Begge pakker kan kun anbefales – ikke mindst sikkerhedsudstyret i komfortpakken, hvor bilen holder afstanden til bilen foran og bremser op for en, hvis man er uopmærksom i en kø i bykørsel. Små skader er jo også dyre at udbedre.

Personligt havde jeg jo nok valgt bilen med DSG 7-trins automatgear til knap 12.000 kroner ekstra plus moms – og hvis jeg skulle flotte mig en panorama-glastag, der kan åbner til cirka 11.000 kroner plus moms.

Så nærmer vi os hastigt 220.000 kroner plus moms – men husk. På en gulpladebil koster ikke kun bilen, men også udstyret så omkring det halve i forhold til en hvidpladebil. Ikke mindst som servicebil er MPV- og Crossover bilmodeller populære som Van-udgaver.

Op mod 1.800 kg trailervægt
Golf Sportsvan Van – som det som pudsigt hedder i prislisten, kører fantastisk. Meget direkte i sin styring og med et godt vejgreb. Også med læs. Trailervægten er i øvrigt opgivet til 1.800 kg. – så bilen er meget anvendelig. Varerummet er på cirka 1.500 liter. Læsehøjden på 26 cm er behagelig.

Desuden skal nævnes lås på handskerummet – et plus i en gulpladebil. Dertil kommer midterboks under armlænet. Dertil kommer flere andre aflæggerum.

Man sidder godt i de sportsprægede og multijusterbare sæder – og siddestillingen er fin, når rattet også er multijusterbart. Det kan undre lidt, at en bil i Highline udstyr ikke har navigationssysyem standard – men der er da elektronisk parkeringsbremse.

På basis af Car of the Year
Den er bygget på basis af Golf VII – syvende udgave af den populære tysker. Ur-Golfen debuterede i 1974 – og netop seneste udgave er blevet rost af eksperter. Den vandt forrige år prisen som Car of the Year i Europa. Ikke mindst for bilens høje samlekvalitet – og høje kvalitetsfølelse, når man kører i bilen.

Med 110 hk dieselmaskine er den ikke en racerbil – den når 100 km/t på 11,3 sekunder. Med den 150 hk TDI dieselmodel når man det til sammenligning på 9,2 sekunder. Den 110 hestes trækker rent fra 1.250 omdrejninger – eller fra 50 km/t i fjerde gear og 70 km/t i femte gear (som er højeste gear her i udgaven).

Økonomien er flot – med 25,6 km/t i gennemsnit. Her hjælper også bilens start/stop system. Dog er bilen ikke helt støjsvag, når man accelererer op i gearene. Men i marchfart er den især behagelig at køre i.

Faktaboks VW Golf Sportsvan Van:
Motor: 1,6 liter TDI turbodiesel.
Teknik: Blue Motion Technologi. Euro6.
Ydelse: 110 hk v. 3.500-4.000 omdr.
Moment: 320 Nm v. 1.750-3.000 omdr.
Topfart: 192 km/t.
Acc. 0-100 km/t: 11,2 sek.
Acc. fra 1.250 omdr. (50 i 4.- og 70 i 5. gear)
Forbrug g/s: 25,6 km/l.
CO2 udledning: 101 g/km.
Køreklar vægt: 1.420 kg.
Totalvægt: 1.920 kg.
Nyttelast: 500 kg.
Læssehøjde: 26 cm.
Varerum: Ca. 1.500 liter.
Pris Highline Van: Fra 180.148 kr. plus moms.
Ekstraudstyr: Cirka 15.500 kr. plus moms.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk