Vanen tro kommer Danmarks største trafiksikkerhedskampagne til Egeskov Slot lørdag den 1. august på den årlige Falck-dag.

Det er ”Trafiksikkerhed i Øjenhøjde”, der henvender sig til børn op til 12 år med fokus på tunge køretøjer. Det handler om deres placering og synlighed som cyklister i trafikken, som kan hjælpe chauffører i lastbiler med at passe bedre på børnene.

Kampagnen anvender budskabet: ”Hjælp chaufføren med at passe på dig i trafikken – bliv set.” Og det sker netop ved, at man som cyklist holder sig væk fra risikozonen, når man skal ligeud, og lastbilen skal til højre.

92.000 elever har deltaget
Trafiksikkerhed i Øjenhøjde slutter med dette arrangement sin 12. sæson på skolerne og ved særlige events som her på Egeskov, og mere end 92.000 elever har nu modtaget undervisningen.

Partnergruppen bag Trafiksikkerhed i Øjenhøjde består af vognmandsorganisationen DTL Danske Vognmænd, fagforbundet 3F’s Transportgruppe, energiselskabet OK, Danske Fragtmænd, Volvo Trucks, Børneulykkesfonden og Codan Skadesstop.

De håber, at kampagnen kan være med til at etablere en bedre og mere hensigtsmæssig trafikadfærd og dermed reducere antallet af ulykker, hvor lastbiler er involveret.

Fem i finalen til Årets Trafikhelt
På Egeskov deltager for første gang også fem børn, der er nomineret til Årets Trafikhelt og vinderen afsløres på slottet klokken 13 på dagen.

For at holde fokus på de gode vaner og passe på sig selv i trafikken introducerede Trafiksikkerhed i Øjenhøjde i foråret nyheden Årets Trafikhelt, hvor alle børn fra 0.- 5. klasse kan deltage. For at blive nomineret til Årets Trafikhelt skal man have gjort en forskel for andre i trafikken.

Alle lige fra skolekammerater, til lærere og bedsteforældre har kunnet indstille børn til titlen frem til 19. juni. En dommerkomité har nomineret fem børn, som sammen med deres familie er inviteret til Egeskov Slot.

Gode trafikvaner
Samtidig opfordrer Trafiksikkerhed i Øjenhøjde kampagnen til, at man som cyklist anvender en refleksvest eller bruger overtøj i pangfarver. Alle de børn der besøger kampagnen på Egeskov Slot kan deltage ved at besvare en række trafikspørgsmål.

De deltager så i en konkurrence om en række attraktive præmier og alle modtager et diplom, en trafiksikkerhedsvest, reflekser og folderen ”Følg op på de gode trafikvaner”.

Det barn der vinder titlen Årets Trafikhelt vil udover æren få en flot statuette og vinde en iPad Air2 til en værdi af 4.500 kroner. Derudover vil vinderfamilien få en festlig tur rundt på Egeskov i én af Falcks historiske køretøjer.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk