Alle hjalp til, da vognmand Jørgen Hemmingsen i Vordingborg mistede en lastbil ved en brand. På rekordtid fik han leveret en ny lastbil. På den måde kunne han hurtigt komme i gang igen med transportopgaverne – så det ikke skulle gå ud over sin servicere til kunder.

Det var en trist dag for vognmand Jørgen Hemmingsen i Vordingborg, da han tidligere i år mistede en ret ny Scania R610 lastbil ved en brand. En bil, der ellers havde mange kilometer tilbage.

Gode råd var dyre – men salgskonsulent Per Mogensen hos Nyscan lykkedes det at skaffe en hurtig produktionsplads hos Scania i Södertälje, så erstatningsbilen – en R580 V8 – kunne leveres et par måneder hurtigere end normalt.

Flere hjalp til
Ligeledes Næstved Vognopbyg og Auma Autolakering i Frederikssund ydede en ekstra indsats for at få R 580’eren klar så hurtigt som mulig.

Branden gik heldigvis ikke ud over tippelad og suge/blæseanlæg, så det har Næstved Vognopbyg overflyttet til den nye bil, der også skal køre med samme forholdsvis nye 4-akslede AMT påhængsvogn.

Den nye bil er ualmindeligt veludstyret med masser af komfortudstyr i det rummelige Highline førerhus. Blandt udstyret kan nævnes lædersæder med indbygget ventilation, termoruder, fuldautomatisk AC-anlæg, køleskab, instrumentering med stort farvedisplay, ekstra 9,5 kW motor- samt kabinevarmer.

Teknik i den nye lastbil
Teknisk er der tale om en Scania R 580 LB6x2. Drivlinen består af Scanias kraftige V8’er på 580 hk/2.950 Nm, 14-trins GRSO905R gearkasse med overgear og integreret hydraulisk retarder samt enkeltreduceret R 885 bagtøj med optimal gearing til lavt brændstofforbrug i kombination med overgearet.

Sikkerheden omfatter AEB-bremsesystem (avanceret nødbremsesystem), Adaptive Cruise Control, ACC (automatisk afstandsbedømmelse til de forankørende) samt linjevogter – Lane Departure Warning. (LDW er et advarselssystem, der reagerer akustisk, når vejbanemarkeringerne overskrides under kørslen).

Den nye R 580’er er allerede sat i drift, og den får i løbet af ca. en måned selskab af en ny R 580 bogietrækker fra Nyscan i Vordingborg. I begyndelsen af december følger endnu en ny R 580 forvogn, så der er gang i hjulene hos Hemmingsens Transport, der i dag råder over 21 lastbiler og vogntog – hvoraf der står Scania på fronten af de 19 lastbiler.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk