Politiopgaver er øget dramatisk de senere år – med øget terrortrussel og nye typer af kriminalitet. Det gælder i Storbritannien såvel som i hele Europa.

Det har betydet en øget ordreindgang hos General Motors britiske datterselskab Vauxhall, som er søsterselskab til Opel.

2.500 politibiler samt andre udrykningskøretøjer til brand og redning produceres hos Vauxhall om året. 70 pct. af denne type udrykningskøretøjer i Storbritannien leveres af Vauxhall.

Alle typer biler med blå blink
Derfor har Vauxhall åbnet en helt ny fabrik tæt ved den nuværende fabrik i Luton, Bedfordshire, hvor der skal bygges alle former for udrykningskøretøjer – bygget på både personbiler og varebiler. Det har skabt 50 nye jobs.

Tidligere byggede man denne typer biler på et særligt anlæg i nærliggende Millbrook, hvor der også er testbane.

Combo, Movano og Vivaro
Personbilerne omfatter Corsa, Astra, Insignia og Mokka, som kommer fra GM fabrikker i Europa. Varebilerne omfatter Combo, der kommer fra Tyrkiet, Movano fra Frankrig – samt de i forvejen Luton-producerede Vivaro varebiler.

90 pct. af de særlige indretninger til udrykningskøretøjer leveres fra virksomheder i Storbritannien.

Det er kun Vauxhall, som kan levere denne type one-stop-shopping for udrykningskøretøjer i Storbritannien. Alt arbejdet med at konvertere de normale biler foregår på den nye fabrik. Her bygger man også bilerne tilbage til normale kundebiler efter de er udtjent som udrykningskøretøjer.

Testet til hårdt brug
Teknologien, Vauxhall tilbyder, er bl.a. 4G Wi-Fi og Tablet udstyr – samt andre former for connectivity løsninger. Bilerne er forstærket og testet på den hårde måde for at leve op til kravene fra politi-, brand og redningsmyndigheder.

De Vivaro-køretøjer, som sælges herhjemme, produceres også i Luton – så måske der også kan bygges en Opel Vivaro til det danske politi – og til andre redningstjenester. Det er sikkert prisgunstigt i forhold til mere håndbyggede enheder.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk