Ford satser stærkt på el-, hybrid- og plug-in-hybrid varebiler. I de næste fem år lanceres syv nye modeller ud af 13 med de grønne motorer.

Den amerikanske bilkoncern har netop offentliggjort planerne for miljø-køretøjer i forskellige dele af verden – og i Europa gælder det Transit Custom i plug-in-hybrid udgave, der er klar i 2019, og Transit Connect, der testes i hybridudgaver i bl.a. Europa. Plug-in hybrid bilerne vil få en rækkevidde på knap 1.100 km.

500 km rækkevidde i elbil
Ser man på egentlige elbiler, vil Ford bygge en SUV-model i 2020 med 500 km. rækkevidde – sikkert i klasse Ford Kuga. Den skal bygges i USA, men også sælges bl.a. i Europa. Til elbilerne følger også telematic løsninger, flådestyring og rute-planlægning.

Til at understøtte elbilerne, vil Ford etablere det til dato kraftigste lade-netværk – i første omgang 400 steder. Man arbejder også på opladning uden brug af kabler – måske med induktions systemer – bl.a. til kortere opladningstider og endda ved korte standsninger.

I USA vil Ford også bygge selvkørende biler, der kan købes i 2021. I dag har Ford omfattende test af biltypen.

Mustang V8 Hybrid
Hybridmodeller i USA vil også omfatte Ford Mustang V8, der vil få et super drejningsmoment. Dertil kommer pick-up modellen F-150, USA’s mest solgte bilmodel. Fokus vil være på EcoBoost teknologi.

Ford præsident og CEO, Mark Fields, peger på, at eftersom flere og flere forbrugere på verdensplan bliver interesserede i elbiler, føler Ford sig forpligtet til at gå forrest i arbejdet på at tilbyde kunderne elbiler samt tilhørende service og andre løsninger, som kan forbedre folks liv.

Flere el- end benzinbiler om 15 år
Han mener, at salget af elbiler allerede indenfor de næste 15 år vil overhale salget af biler med benzinmotorer.

4,5 mia. Dollars lyder Fords elbil investering på frem til 2020 – det svarer til ca. 32 mia. kroner.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk