Få havde spået Dacia-varebilen den store chance, da den efter flere års venten dukkede op i Danmark, men den er blevet super-populær blandt f.eks. håndværkere takket været sin gennemprøvede Renault teknologi. Dacia ejes jo af Renault.

Det blev 571 enheder i 2016 mod 236 enheder i 2015 for Dokker – og næstmest solgte Dacia på gule plader blev den SUV-baserede Duster med 215 enheder mod 161 året før. Sandero nåede 95 enheder mod 88 året før, Lodgy solgte 12 enheder mod fem året før – mens salget af Logan-modellen faldt fra 34- til 30 Van modeller fra 2015 til

Flest med diesel
Sammenlagt blev der solgt 4.700 enheder på både gule og hvide nummerplader. Pudsigt nok vælger de fleste kunder de dyreste udgave Laureate. 72 pct. valgte i øvrigt diesel.

Markedsandel lå i 2016 på 1,8 pct. mod 1,4 pct. året før. Målet er to pct. i år. Det skal landets 45 forhandlere sikre.

Flere Dacia modeller (Sandero og Logan) er samtidig blevet faceliftet – og der er nyheder både ude og inde. Således kan Duster nu fås med EDC-automatgear – svarende til det, som bruges i Renault-personbils programmet.

LED-lys standard
Den nye Sandero, Stepway, Logan og Logan MCV har alle fået nyt eksteriør design. Både foran og bagved ændres lygtesignaturen. Forfra er der nu LED kørelys og nye forlygter. Med de nye LED lygter og ny kromgrill, samt nye kofangere, virker Dacia fronten mere robust.

For Sandero Stepway gælder det, at kølergrillen er hentet fra Dacia Duster for at understrege modellernes fælles 4X4 look. Alle modellerne har desuden fået nye bag- og for-kofangere.

Med det nye facelift, har det indvendige også fået en opdatering. Medienav systemet er opdateret visuelt, så det fremstår mere moderne, og uden det går ud over prisen. Det er nu også muligt at bestille bakkamera – og medie-nav systemet har fået DAB radio som standard.

Flere opbevaringsrum
Der er kommet nye ventilationsdyser og et helt nyt og mere eksklusivt rat med indbygget betjening af cruise control. Knapperne til elrude, der før var i midterkonsollen, er nu flyttet ud i dørene, og der er kommet langt mere opbevaringsplads – samt et lukket handskerum.

Desuden låses dørene nu under kørslen – hvortil kommer start/stop system og hill start assist. Desuden kan Sandero Stepway i 1.5 Dci versionen tilligere fås med den koblingsfri Easy R gearkasse.

Duster fås med den 110 hk dieselmotor med 4X2 træk. Med EDC automatgearkassen har Duster samme forbrug som versionen med manuelt gear – nemlig 22,7 km/l.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk