GENÈVE

Opel er netop blevet solgt til Peugeot-Citroën (PSA), men samarbejdet fremover har været på plads i lang tid. Det fortæller PR chef hos Opel Danmark – Erik Morsing.
Faktisk deler Opels nye crossover SUV, kaldet C-UV, platformen EMP 2 med den kommende C-Aircross, der som Crossland X vises for første gang på biludstillingen i Genève, som åbner i morgen torsdag for publikum.
Og de to biler skal endda bygges på samme fabrik – Opels fabrik i Zarogoza i Spanien, som efter opkøbet jo bliver på franske hænder.
Crossland X til juni
C-Aircross er endnu en prototype – som først bliver en realitet næste år. Crossland X er på det danske marked i juni måned, og den bliver Opels første ægte C-UV. Mokka X er en ren SUV.
”En SUV som Mokka X har ifølge Opel små ruder og meget metal, mens en C-UV modsat har store ruder og mindre metal. Mokka X fås desuden også med firehjulstræk, mens Crossland X kun fås med forhjulstræk. Men vi venter os at sælge et par tusinde Crossland X modeller,” siger Erik Morsing.
Dermed forventer Opel at sælge det samme antal Crossland X som Opel Corsa, der i fjor nåede 2.500 enheder, mens der blev solgt 1.100 Insignia og 4.000 Opel Karl. Højdespringer var Astra med 4.000 enheder
Gulpladepris ca. 100.000 kr.
Med en pris på under 200.000 kroner på hvide plader, kan en gulpladeudgave lande på godt det halve plus moms. Dermed er den billigere end Mokka X, der har et måske frækkere design – en egoistbil, hvor Crossland X forventes at få succes både som jobbil og familiebil.
Bilen kommer med Peugeot teknik – det vil sige en 1,2 benzin med tre cylindre og 1,6 diesel med fire cylindre
Crossland byder på bedre pladsforhold – og kan næsten kaldes en mini-Zafira, selv om den bil benævnes MPV. Opel regner med, at konkurrenterne til Crossland X bl.a. er biler som Renault Captur, Ford B-Max og Peugeot 2008.
Konkurrenterne
Især Captur har været et hit også som Van. Opel har tidligere i år sagt, at de vil kunne tilbyde alle Opel-biler, som opfylder betingelserne, som gulpladebiler. Som Opel fabrikken foreskriver, bliver alle gulpladebiler være crashtestet, hvor der især er fokus på styrken i adskillelsen mellem kabine og varerum.
Sidst på året forventes den større Grandland X at dukke op – og den er bygget på samme platform som Peugeot 3008, Årets Bil 2017 både i Danmark og i Europa.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk